Під Луцьком священик називає український прапор ганчіркою

Під Луцьком священик називає український прапор ганчіркою
В селі Піддубці Луцького району нещодавно розгорівся скандал довкола українського прапора, який піднімали під час встановлення пам’ятної стели людям, які загинули від рук енкаведистів 1941 року.

Як розповіли мешканці села місцевий настоятель церкви Московського патріархату назвав жовто-блакитний прапор ганчіркою, - повідомляє svato.org.

Нещодавно місцева громада села Піддубці вирішила встановити пам'ятну стелу людям, яких розстріляли енкаведисти. За офіційними джерелами, на подвір’ї Монастиря бригідок розстріляли з кулеметів та мінами більше 4 тисяч молодих українських патріотів за один день. Очевидці кажуть, що тоді з подвір’я до р. Стир струмком стікала кров розстріляних людей.

Відтак відкрити постамент вирішили 23 червня цього року. Освятити пам’ятний знак приїхав митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який вшанував пам’ять героїв та закликав присутніх помолитися за вбитих патріотів.

«В цей день було розстріляно біля 4 000 волинян, які були у списках. Але точної цифри не відомо й дотепер. Ця трагедія замовчувалася досі. Їх арештовували за те, що вони хотіли бути господарями на своїй землі, говорили про Україну, говорили про самостійність. Якщо ми плюндруємо цю історію, ми плюндруємо рідну землю, це плювання на самого себе. Якщо ти плюєш на рідний прапор – ти плюєш у лице рідній мамі, яка його в свій час носила за серцем і переховувала. Тому що це символ. Символ, за який людина віддає життя. Я також за мир на Донбасі, але за мир не на колінах. Це не мир. Це приниження і ганьба», - наголосив митрополит.

Під час урочистостей голова спілки Воїнів АТО Волині Олег Твердохліб та голова координаційного центру спілки Ярослав Мудрик нагородили бійців села за службу та перемоги, а волонтерів, активістів та всіх небайдужих за допомогу у встановленні стели.


Серед них - і голова сільської ради Борис Горбатюк.

«Ми вирішили самі відновити справедливість, відновити пам’ятник розстріляним, який вже там був колись. Я хочу звернутися до Служби Безпеки України, нехай вона проведе розслідування про те, що відбувається у церкві, про нашого отця Миколая, який навіть інколи не хоче благословляти продукти, які ми відправляємо на Схід», - заявив сільський голова.

Однак в ході урочистостей стало зрозуміло, що настоятель церкви Московського патріархату вороже налаштований проти таких заходів, а місцеві мешканці розповідають, що прапор України він назвав ганчіркою, а інші «люди з бородами» активно фільмували все, що відбувається, та доповідали комусь телефоном.

"Їх багато... зібралися тут... піднімають прапор".

"А відразу після урочистостей цей священик викликав поліцію та написав заяву на сільського голову, де зазначив, що Борис Горбатюк незаконно підняв прапор України. Не дивлячись на те, що це стяг держави, у якій ми живемо", - розповів місцевий житель села Піддубці.

Активіст та учасник АТО Олександр Серватович був свідком усіх цих подій та дуже обурений не лише діями священнослужителя, а й місцевого правоохоронця.

«Очевидно, для служителів Московського патріархату у Піддубцях, жовто-блакитна символіка настільки чужа і бридка, що вони називають її ганчіркою. Цікаво, чому попи Московського патріархату не усвідомлюють навіть те, що самі діють незаконно, і мали б нести кримінальну відповідальність за таку образу нашої національної гідності. Також до абсурду дивує реакція правоохоронця, який прийняв заяву та змусив сільського голову писати пояснюючу, чому той дозволив собі підняти рідний прапор за розстріляних патріотів.

Адже відомо, що поліцейський має на власний розсуд приймати заяви, тобто, лише в тому випадку, коли бачить у зверненні справді описаний злочин. Чому ж тоді для районних правоохоронних органів підняття Українського прапору здалося протиправним? Чому вони не звернули увагу на те, що батюшка зовсім не усвідомлює, що Україна вже давно вільна та незалежна», - заявив Олександр Серватович.

Зауважимо, що після цього інциденту кількість прихожан священика, розповіли мешканці села, помітно зменшилась.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 65
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що церква не має прямого відношення до державного устрою. Замість хрестів - прапори...
Відповісти
Цікаво те, що жовто-блакитний прапор був у козаків. Український же - синьо-жовтий.
Відповісти
Найти и наказать!
Відповісти
Боятись України,мови,прапора і бути українською церквою?Хай посіпаки і називаються фІЛІЯ РОСІЙСЬКОЇ ЦЕРКВИ імені Кирила.Піддубляни ви молодці,гоніть того злодія,розбишаку,брехуна з церкви.
Відповісти
Ні в якому разі не виправдовуючи владців, чий прямий обов.язок захищати громадян, Конституцію, державні символи (за що вони власне і отримують заробітну плату), але біля кожного двірника , чи ватоподібного попика содоміста Гундяєва чиновника контролера не поставиш. Та й чиновники самі потребують уваги з боку громади. Тому вимести паршивою мітлою такий непотріб повинна сама громада, не чекаючи коли це зробить "добрий дядя" з Луцька чи Києва.
Відповісти
Да просто в идею на стука ти і все.
Відповісти
Його, чесно кажучи, важко назвати священником - це якийсь жах. На хестинах не дозволяє брати більше однієї пари, забороняє зйомку у церкві, на вінчання у церкву не пускає гостей(жінок) у штанах, маленьким дівчаткам робить зауваження, що вони у сережках приходять до причастя.... Ми що живемо у середньовіччі??? Головне, що сам на весіллі під час бійки ледь гостю вухо не відкусив (!!!) Не знаю, як прихожани це терплять...
Відповісти
християнської церкви є про штани і сережки, ти б ще в бікіні прийшла
Відповісти
Головне - бути людиною. Саме цим мені і подобається Собор, що ніхто не забиває голову непотрібними речами.
Відповісти
Головне бути стійким у СВОЇЙ вірі, а не перебігати де "легше". І не забувайте, що ви в церкву йдете для своєії душі, а не для того, щоб обсуждати, в тому числі і священника. Він за своє відповість сам. А про церковні канони і традиції трохи ще почитайте- там сказано і про штани і про інше. І взагалі, Ви багато бачили священників, які так ревносно відстоювали церковні правила?!?! Я, хоч і не знайомий з ним, але підтримую.
Відповісти
Вірити в Бога оце і є віра. А не підміняти віру поклонінню сільським попикам слугам содоміста Гундяєва. Яким чином натуральний підо..ас став патріархом РПЦ....?! КеГеБіл очолює церкву держави, яка проводить агресію на сході нашої держави. Попи гундяєвського приходу активно і відкрито підтримують політику Пукіна. При Саталіні, якого вони роблять святим, за такі речі не тільки попики а й вся їхня рідня кормили б вошей в мордовських таборах. "Він за своє відповість сам." - Давно пора, на зоні чекають, там таких в прямому сенсі люблять, подобається їм така орієнтація.
Відповісти
Не тобі, друже, його судити. А про орієнтацію звідки взяв?
Відповісти
Наталю, ви краще до штунд підіть. там цілу службу сидіти можна.
Відповісти
Повірте(як вірите в бога(просто на слово)), якшо бог є, то йому далеко всеодно в чому людина прийшла молитись.
Відповісти
А як він на весіллі сина в Білочці бухав, а потім буянив. То йому тіпа можна? Опиватися горілкою, то хіба не гріх?
Відповісти
А ти в свого сина на весіллі будеш молоко сьорбати???,
Відповісти
“Дела плоти известны; они суть: прелюбодеяние, блуд, нечистота, непотребство, идолослужение, волшебство, вражда, ссоры, зависть, гнев, распри, разногласия, соблазн, ереси, ненависть, убийства, ПЬЯНСТВО, бесчинство и тому подобное; предваряю вас, как и прежде предварял, что поступающие так Царствия Божия не наследуют” (К Галатам, 5.19–21). Піп Микола має знати ці слова з Біблії. І до чого тут я? У мене немає своєї пастви, за яку нестиму відповідь перед Всевишнім. А той піп постійно бачить заскалку в оці іншого, а те що чинить гріх сам, цього не помічає. Москаль є москаль.
Відповісти
Очевидно ви часто в церкву ходите,адже дійсно,справжній христичнин (жінка) повинен в штанах в церкву ходити,а можна і з непокритою головою,та ще й навіщо звук в моб.тел.вимикати...ми ж не в середньовіччі живем...ви краще напишіть,який у нього тариф на вінчання,адже мало,хто знає,що 0грн.
Відповісти
не відомо, чого до того попа ще хтось ходить. а написати на нього заяву в поліцію за образу національних символів таки варто було б.
Відповісти
геть московського попа!!
Відповісти
Вже давно пора цю сатанинську Московську церкву гнати з Украіни і разом з нею цих жирних попів .
Відповісти
Це жах.
Відповісти
а Боря алкаш голова сільради?)))))
ото був фізрук..)))) .... тепер громадою керує..он як..
хоча..його брат ригами керував в області....тепер патрійот
Відповісти
Знаю і Бориса і його сім'ю не мало часу. За весь цей час ніразу не бачи його "бухім".
А брат його тут до чого????? В статті про нього щось сказато? Він десь рветься до влади? Ні! Зате порядок в селі і він і брат навели!

Перш ніж людей гнобити, дивіться на себе!
Відповісти
погано значить дивилися шановний....
і рветься...просто ще не запросили))))..а прийде час то буде казати що завербували))))))
так брат навів....чи Боря)))) фізрук......
Відповісти
московська церква, яка має завдячувати український за своє народжування, церква, яка самочинно, без дозволу київськоі митрополії, у свій час відокремилась, церква, яка силою, у свій час, надала собі патріархію, церква, яка завдяки більшовикам і комуністам, у свій час, отримала присутність і основні приходи на території України, в тому числі і силою зброї і розстрілами, у різні часи, церква, яка має завдячувати українцям за їхнє лоялне відношення і, навіть, надання грошей у вигляді пожертвувань, і вибачитись перед українцями за своє подальше вороже ставлення до України - НЕ МАЄ ПРАВА ЛИШАТИСЬ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАНИ під любими назвами, під любими приводами, інакше продовжує грати роль ідеологічного, а іноді і дієвого, підрозділу російської окупаційної армії і КГБ-ФСБ
Відповісти
Церква - це бізнес.
Відповісти
Горбатюки риги хочуть і Церквою керувати. Попа не виправдовую, аде думаю що це чергова брехня аферистів і алкоголіків Горбатюків
Відповісти
До чого тут Горбатюки???? Ви приїдьте в село і поспілкуйтесь з селянами! Кожен другий, хто не є братом чи родичем попа, розповість вам дуже й дуже багато чого про попа!
Відповісти
Ви маєте на увазі завітати до працівників сільради? Ну так, вони порозповідають, щоб з роботи не злетіти....)))))
Відповісти
не ходите в этот балаган -церкву --организуйте ему анафему --уважайте себя -- поп -- не бог - молитесь за украину -детей и близких своих- не прощайте !!!
Відповісти
Соромно за тих "українців", які ходять в такі церкви!!!!!! Не ходили б, то й церкви такої б не було!Прозрійте, люди!
Відповісти
Соромно! Тільки село це не місто і вибору церкви немає в принципі!
Відповісти
Очевидно, що в того попа Миколая вселилась нечиста сила, треба провести обряд вигнання демона... ну і заодно закодувати від алкоголю. Попів не так багато, на дорозі не валяються...
Але московити пришлють ще гіршого, що трьох демонів у собі носить... тому треба тупо церкву віджати. Не попи її будували і не попам вона належить. Вже як полізли у питання поза вірою, то вважай вони ніякі не праведники а політичний непотріб.
Але спочатку треба нового попа знайти, щоб церква ні тижня не простоювала... У Піддубцях люди потребують згуртування і екзорциста з мед.освітою, який запроторить попа Миколу до дурдому на профілактику наслідків усіх процедур, аби бідака не наробив дурниць на камери...
Відповісти
Кажуть, що був у Афганістані - можливо, і справді це дало своє. Думаю, що так говорити все-таки не можна.
Відповісти
Тю,теж мені новина! У нас в Жидичині в 2015 підняли великий державний стяг на високому флагштоці,якраз на День Незалежності.Бачили б і чули б Ви,що творив путінський піп Володимир Гелета з своїм синочком і тодішньою секретаркою сільради Сірук!Піддубці порівняно-невинні пустощі! Якби Служба Бортьби з Українцями займалась службою,а не кришуванням, ці б "атці" швиденько опинились би в Кацапстані без українського громадянства.
Відповісти
під жиди чадами... виживаю.
Відповісти
Територія де вивісити прапор приватизована як церковна територія. Дії священика правомірні в цій ситуації. А на рахунок того щоб змінити патріарх мені здається потрібно провести голосування в храмі.а не слухати і читати коментарі тих людей які не відвідували святиню взагалі
Відповісти
Територія де знаходится храм приватизована?Це ви так з попами московськими рахуєте.Холуйка кацапська.
Відповісти
З одного боку так, все вірно. Приватна власність і всяке таке. Та ще є стаття щодо наруги над державними символами!!! І тут вже не потрібне ніяке голосування!
Відповісти
Слуги путлера і кіріла,не придумуйте гарні нікі,бо від ваших кацапських коментів тхне даже через інет.
Відповісти
Я не кого не ображала і не обзивали. Будьте культурними патріотами.А то ще раз видно яке в Україні бидло.а ще хочемо в Європу?а земля дійсно приватизована можете звернутися і сільську раду с.Піддубці і дізнаєтеся.
Відповісти
Ігор луцький - митрополит Михайло. Ти не хами як твій брат на крайслєрі поліцейським у Тернополі перед Трійцею( тернопільська липа писала і фотогалерея укрнету). І як ти можеш разом з горбатюками ( регіоналами) за Украіну боротись? Чи може з ними в кабінеті ти іх захищав від люстраторів як декого в луцьку? Заради чого? Украіни? Уймися. Вже забрехався по самі вуха з такими як горбатюки. Чи ви п'єте разом в Білочці? Шо то за солідарність із біло-синіми червононосими хамелеонами? Заступись за простих людей - про тарифно- ціновий і зарплатно- пенсійний геноцид перед жирними світу цього. Це буде добра справа для Христа і Держави. А попа залиш в спокоі. Бо як знесе йому ваше знущання і заказуха кришу ( він афганець) то почесті заупокійні гарантовані. І останнє. Пане Пащенко, що це за стаття? А ви попа запитали? У парафіян запитали про цю ситуацію? Я дуже поважаю вас . Але однобокістю поданоі інфи здивований. Так ми не збудуємо щасливоі Украіни. Проте. Сам я цікавився не один раз ситуаціями в Піддубцях. І маю добрі висновки про о. Миколу і недобрі про нецерковних Людей, яких ви згадали. Слава Богу! Розквіт Украіні! Героям добре сумління і подвиг!
Відповісти
Шановний Олександр! Перед тим, як писати замовні статті від нашого "патріота", а саме - від пана сільського голови Бориса Горбатюка та його брата колишнього регіонала Анатолія Горбатюка, котрий нещодавно став завзятим "патріотом" України
та сьогодні підіймає прапор для того щоб втримати свій рейтинг спаплюживши настоятеля церкви, то приїдьте в неділю до церкви і Ви самі побачите, наскільки прихід людей "зменшився".
Відповісти
Пане,Сільський голова!Очевидно Настоятель вашої сільської церкви став Вам кісткою в горлі.Але ж ви не покладайте рук....може він ще й "
сепаратист"?
Відповісти
НКВДешнiкi те були мабуть вiд Московского патриарха Кирилла,а можетж самого Путина....А может якiсь местные казацкого роду.
Відповісти
Де відео докази? Де фото заяви? ВолиньПост, за наклепи та власну фантазію, або простіше - за розпалювання ненависті вас буде оштрафован! Заява вже пішла в прокуратуру. Досить закривати очі на "професіоналізм" журналістів.
Відповісти
то ти ше сюда напиши http://socportal.info/2016/06/25/na-volini-svyashhenik-moskovs-kogo-patriarhatu-nazvav-ukrayins-kij-prapor-ganchirkoyu.html

http://vsn.com.ua/na-volyni-svyashhenyk-moskovskogo-patriarhatu-ukrayinskyj-prapor-nazvav-ganchirkoyu-foto/

http://bug.org.ua/news/na-volyni-svyaschenyk-moskovskoho-patriarhatu-nazvav-ukrajinskyj-prapor-hanchirkoyu-105893/

http://uapress.info/uk/news/show/135672

ти пиши пиши, я всьо прийму)
Відповісти
Ти на більше не здатний? Мо тверезий, пару днів, то на мемуари потягло? І шо це стаття? Де всесторонність? Ти підставив мій любимий Волинь Пост своєю бредотою сивого регіонала. Інші підхопили цю "сенсацію". І ти це бачиш як аргументи для прокурора? Теж мені постановщик інтриг. Після цього інциденту ... зменшилась кількість прихожан... А служба Божа була тільки сьогодні. То хто за добу міг побачити кількість прихожан? Тобі саме час до екзорциста- вигнати з тебе того, що тобою крутить. Бо набридли твоі брехні. Це ж треба таке придумати, щоб багатьом людям настрій перед Днем Конституціі зіпсувати. Але... Впізнається почерк і стиль регіонала реваншиста. Так ще гітлерівці брехали: щоб люди повірили у неправду як правду- треба щоб неправда була була жахливою. Отож, хайль Горбатюки! - у тебе получається. А ось Слава Украіні не тобі казати.
Відповісти
Прочитав всі коменти і роблю висновок,що Ніфонт не керує єпархією,бо такого попа вже давно треба було позбавити сану і відправити де раки зимують.Тільки за бійку в п"яному вигляді в барі Білочка і нанесенні тілесних ушкоджень власнику треба було попу строк мотати,а не кадилом махати,а за те що дячиху за барки з церкви під час служби вивів і випхав то за це по голові надавати.На Трійцю знову здуру зупинив службу і почав проводити збори парафіян за участю благочинного і засуджувати дії влади і лякати зняттям прапора України і забороною провести захід про вшануванню розтріляних в Луцькій тюрмі.Хай Ніфонт пояснить попу і благочинному чи можна без оголошення проводити збори під час служби,спеціально зупиняти її,вибирати 20тку,засуджувати владу і казати що це все відбувається за благословенням владики Ніфонта.Багато людей покинули службу і пішли з неосвяченими букетами додому згадуючи попа не добрим словом,який з свята знову зробив партзбори.В протокол зборів записали всіх присутніх дітей і всіх не бажаючих голосувати і брати участь в цьому фарсі.В єпархії цей протокол прийняли за правду, а в селі знову говорять про антистатутні дії попа і благочинного,який покриває попа афериста і себе як нездалого верховода-авантюриста.Гнати таких попів з церкви,які вже з служби роблять промосковські мітинги,а Ніфонту передати владу вікарію,хай він наводить порядок з цими нечестивими попами.
Відповісти
Не ти в єпархію катався з братом? Все вирішував з марчуком? Що не получилось? Ніфонтом вже зайнявся, діяч партєйний. Ти взагалі сповідався колись вірянине? Не фізрукам і братєльнікам з михаілом ці питання рішати. А шо печуть коменти? В себе заглянь, попами зайнявся. Стидоття.
Відповісти
Стидоття обзивати прапор землі, на якій ходиш, живеш, яка тебе кормить, чиїм повітрям дихаєш, ганчіркою. Оце стидоття. Стидоття казати служителю Божому на хрестинах, давайте вип'єм за здоров'я новонародженого, оце стидоття, адже доля людини від Бога, а не від того хто та скільки вип'є. Стидоття на таке величне християнське свято зупиняти службу. Гнати в шию його і пошвидше за такі непристойні речі.
Відповісти
Ви верзете не доведено. І цього могло і не бути. Себе справляйте і вдосконалюйте. В стані алкогольного сп'яніння і ви бували. І Борьку свого возили нетверезим до Ніфонта. Невже ніде і ні в чому не можете себе більш проявити?
Відповісти
А що йому стидатись він зубами за крісло вчепився!!!!
Відповісти
Борис, це ти?
Відповісти
Голова сільради вже за церкву взявся, бо ніяк не може втриматись на посаді.Борис, іди на пенсію,лови рибу на свому ставку, а не замовляй брехливі статті..і протверезій врешті!!!
Відповісти
Вчора вже сам о.Миколай в нас по Гаразджі їздив і підписи на протокол і скарги збирав.Ото чоловік низько впав,вже кадировцям-бородачам люди не вірять то сам в хати лізе і підтримки просить залякуючи Київськім патріархатом.В піддублян видно вже довіри немає до нього то він по сусідніх селах прихильників шукає.Своїх з церкви виганяє а чужих хоче брехнями заманити в прихід,а себе чистим і непорочним показати.
Відповісти
Неприязні закиди на батюшку це випробування йому. Для терпіння і спасіння. Хай простить вам Бог і отцю простіть. Якщо ви християни. Можете кожен поспілкуватися з обома сторонами і зробити висновки. Є в кожному з вас багато доброго. Не робіть дурниць зосереджуючись на недоброму.
Відповісти
І до кого з він в хату ходив???Особисто живу в селі, і ні до мене, ні до кого на моїй вулиці ніхто не ходив...яка брехня!!!!Хто таке вигадує????
Відповісти
Христос любить нас усіх. Годі сваритися. Він кожного запитає як ми любили один одного.
Відповісти
Факти говорять за себе: Священик просто перейшов дорогу впливовій людині! Отець Миколай чудовий настоятель і прихожан ніяк не зменшилось! Ходять не до священика, а до Бога. І те що настоятель забороняє певні речі - не означає що він хоче нав'язати власне бачення...він направляє на правельне. Нехай ті,які з товстими гаманцями не наживаються на церкві....!!!
Відповісти
Ці впливові з товстими гаманцями забули про те що ми всі смертні ,і на всіх нас без виключення чекає суд Божий. Тож нехай говорять кому гірше роблять. А священнику бажаю терпіння.
Відповісти
Ви б дійяно розібрались в ситуації, а то такі писати гані статті але без фото та відео фактів - схоже на заказуху яку пише Самохвал. Коли скажіть на території церкви висів прапор? Коли в церкву на паску виступали депутати?(то тіко в КП, пошукайте про Зінкевича). В УПЦ цього не буде ні як ФІларет і Порошенко, ні як кИРИЛ І пУТІН.
Відповісти
Я помолюсь за Батюшку Миколая в трех монасттирях молитвою за навернення до Господа Бога. І він я знаю буде швиденько каятись.
Відповісти
Останні новини
Під Луцьком священик називає український прапор ганчіркою
25 червень, 2016, 15:18