Пожежа у лісі – страшна біда. Не допустіть її!

Пожежа у лісі – страшна біда. Не допустіть її!
У пору масового дозрівання чорниць у лісі перебуває велика кількість людей.

На жаль, далеко не всі громадяни вважають за необхідне дотримуватися правил поведінки й нерідко забувають, що спекотної пори навіть необережно викинутий сірник може стати причиною великої пожежі, - повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Лісові пожежі знищують дерева і чагарники, заготовлену в лісі деревину. У результаті пожеж знижуються захисні, водоохоронні й інші корисні властивості лісу, знищується флора і фауна, в результаті чого державі наносяться великі матеріальні збитки.

Крім того, лісові пожежі нерідко наближаються до сільськогосподарських угідь і тоді стають загрозою не лише житловим будинкам, а й несуть серйозну небезпеку для життя та здоров’я людини. Причому приборкати такі пожежі – дуже складно.

Тож збираючи у лісі ягоди чи перебуваючи на відпочинку, не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки!

Пам’ятайте:
джерелом загоряння в лісі є необережно кинутий сірник або недопалок. Небезпечними також можуть бути просякнуті мастилом, бензином, гасом чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірки. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

За жодних обставин цієї пори не розкладайте в лісі багаття!

Якщо побачите, що горить ліс, не панікуйте! Спробуйте самостійно збити полум’я гіллям кущів або засипати вогонь землею. Про лісову пожежу негайно повідомте державну лісову охорону – цілодобова гаряча лінія (0332) 24 25 38. Або зателефонуйте в сільську раду, відділення поліції, пожежну службу чи природоохоронні органи.

Пам’ятайте: пожежа в лісі – страшна біда! Адже за лічені години може згоріти все, що вирощувалося десятки років. Будьте обачними і відповідальними! Бережіть багатство, яке дарує нам природа.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так як ви олухі його вирізаєте п*****си!!!!!!!!!!!!!!Ні який вогонь таке не зробить ***Багатійте с**а!!!!!Нема слів подякувати нашим лісівникам *** *** *** вам на небі буде галочка ***
Відповісти
Адмін видали комент так як ви вмієте!!!!!
Відповісти