Волинські лісівники здійснюють заготівлю деревини. ФОТО

Волинські лісівники здійснюють заготівлю деревини. ФОТО
На лісовій ділянці у Гаразджі працівники лісового господарства почали здійснювати рубку головного користування (РГК). Зазначимо, що це зовсім не те ж саме, що суцільна санітарна вирубка.

Для цього дозвільним центром Луцької міської ради видано відповідний лісорубний квиток за №255408 від 4 січня 2016 р. Загальна маса деревини – 258 куб. м, із них – 64 куб. м дуба. Інше – граб, - повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

У випадку проведення РГК із вказаної ділянки видаляються всі дерева, адже вони є стиглими, щоб надалі провести роботи з лісовідновлення.



Рубки головного користування проводяться з метою заготівлі деревини у стиглих та перестійних лісових насадженнях, в основу яких покладено дотримання принципів безперервного, невиснажливого і раціонального використання лісових ресурсів, збереження умов відтворення високопродуктивних стійких деревостанів, їх екологічних та інших корисних властивостей. Розмір головного користування (розрахункова лісосіка) встановлюються ВО «Укрдержліспроект» по кожному лісогосподарському підприємству на 10 років, погоджуються облдержадміністрацією, сесією обласної ради та затверджуються Міністерством екології та природних ресурсів.

Відповідне лісовпорядкування на всій території України ведеться Українським державним проектним лісовпорядним виробничим об’єднанням «Укрдержліспроект» за єдиною системою в порядку, встановленому Державним агентством лісових ресурсів України.

ВО «Укрдержліспроект» забезпечує державні органи влади інформацією про сучасний стан лісів, лісові ресурси, якісні та кількісні зміни, що відбуваються в лісовому фонді, здійснює прогнозування цих змін, проводить визначення науково-обґрунтованих норм невиснажливого, раціонального, екологічно збалансованого лісокористування, розробляє комплекс заходів щодо відтворення, охорони і захисту лісів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
візьміть на роботу у прес-службу до лісників - разом ми Гебельса переплюнем.
Відповісти
Тебе не візмуть тому, що ти не наш і мабудь таблички ділення не знаєш!
Відповісти
Велика пробела інститут приїхав один раз на 10 рокв склав проект, через рк лісники подумали щось мало написали різати, інститут приїхав ще раз написав стільки чкльки лсники схотіли
Відповісти
Останні новини
Волинські лісівники здійснюють заготівлю деревини. ФОТО
03 серпень, 2016, 18:25