Висохло джерело Святої Анни на Рівненщині. ФОТО

Висохло джерело Святої Анни на Рівненщині. ФОТО
Джерело Святої Анни, що на кордоні між Рівненською та Тернопільською областями, висохло.

За переказами, купання в ньому допомагає від багатьох недуг, а також від безпліддя, тому до джерела приїздить багато паломників, - інформує ЧаРівне.

Як повідомив депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця, після початку будівництва нового храму вода почала поступово зменшуватися.


- Так, дійсно джерело св. Анни висохло. В минулу неділю ми їздили туди. Надіялись на одне, а побачили зовсім інше. Хоча людей там дуже багато. І автобуси, і машини - ніде припаркуватись було. Окрім самого джерела, на території є колодязь, з якого можна просто набрати води чи напитись. Питання: чи це просто колодязь чи та вода, що була у джерелі. Є іконна лавка, церква, їдальня, чи то столова, і через дорогу ведеться будівництво нового храму. Чому пішла вода з джерела? А хто знає, чому. Один Бог знає, - написала Іра Соломко в спільноті Типове Рівне.


Дописувачі припускають, що джерело спустошилося через посушливе літо та внаслідок падіння ґрунтових вод.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кажуть,що Бога нема.
Відповісти
ВСЕ бачить і за ВСЕ воздасть
Відповісти
Гріх!!!!!
Відповісти
Не треба все спихати на вищу силу ,літо сухе ,ось і висихають джерела ,а то зараз різні прогнози будуть фанатики оприлюднювати .
Відповісти
А чого літо сухе? Бо людина так захтіла?! Основне - не бути "сліпою" людиною, трохи глибше аналізуй події і в УСЬОМУ побачиш Божу силу.
Відповісти
на "роботу" джерела сухе літо не впливає! там інший принцип дії. для прикладу оазис в Аравії не пересихає, хоч літо там куди сухіше ...
Відповісти
Джерело там почало пересихати ще років 8 тому...в останні роки попи туди воду цистенами возили по ночах але видно це їм вже надоїло або задорого стало.
Відповісти
Джерело там почало пересихати ще років 8 тому...в останні роки попи туди воду цистенами возили по ночах але видно це їм вже надоїло або задорого стало.
Відповісти
Нащо було так пити як худоба
Відповісти
Джерело святої праведної Анни без води, купитись там немає в чому, бачили один чоловік зайшов черпав воду відром і обливався. Ми там були 29.10.2016 року.
Відповісти
Родом з цих країв. З Верби. Їздили до Онишківців на полуторці, коли вчили автосправу у школі. Потім, років через 30 також їздили вже на власному авто. Були вражені, як у це джерельце лізли люди з виразками та іншими болячками і дивувались, як здорові з виду люди не бояться заходити у воду. А безбожні попи робили на цьому бізнес. А якого патріархату церква будується? Хоча... Нічого божого в тому, що зникло джерело нема. Дренаж води через глибокий фундамент. Фахівців треба найняти. Все можна поправити, але потрібні знання, а
не молитви.

Відповісти