50% волинських школярів займаються фізкультурою у спецгрупах

50% волинських школярів займаються фізкультурою у спецгрупах
Більше половини школярів Волині на заняттях із фізкультури займаються у спеціальних медичних групах.

Про це стало відомо під час інтерактивного прес-клубу «Спорт – запорука здоров’я чи тільки слави?» - повідомляє VIP.

На переконання волинських вчителів-фізкультурників, бар’єром для зарахування до основної групи для більшості школярів стала проба Руф’є. Це нескладний медичний тест, який оцінює швидкість відновлення пульсу після фізичних навантажень. Зокрема, вимірюють пульс дитини у спокійному стані та після присідань. Результати обчислюють за спеціальною формулою.

Вчитель фізкультури Луцького НВК №9 Тетяна Хомич висловилася з приводу того, що такого тесту замало, аби визначити реальний стан здоров’я дитини та з’ясувати, в якій групі їй варто займатися на фізкультурі.

«Цей тест – це не нормально. І це нам виллється у дуже погані результати», – висловилася Тетяна Хомич. Її підтримали і колеги, які пригадали випадки, коли відомі спортсмени не могли взяти участь у змаганнях через результати проби Руф’є.

За словами Тетяни Хомич, дуже часто у школах можна побачити ситуацію, коли діти, які мали б займатися у спеціальних медичних групах, на фізкультурі просто відсиджуються. Це, на її думку, провина вчителів, які мали би пропонувати таким дітям окремий комплекс вправ.

До того ж педагоги-фізкультурники запевнили, що скорочення кількості занять фізкультурою у школах дуже негативно позначається на розвитку спорту в області. Більше того, вони вважають, що оцінки школярам на фізкультурі варто ставити і в початкових класах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На фізкультурі в спец.групі. За то в воєнкоматі "хоть в космос"
Відповісти