Волинські бійці вимагають від Луценка звільнити головного військового прокурора

Волинські бійці вимагають від Луценка звільнити головного військового прокурора
Бійці 51 окремої механізованої бригади підготували звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою звільнити головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.

Про це вони заявили сьогодні, 21 вересня, під час прес-конференції.

Передумовою до цього стали численні провадження проти бійців 51 ОМБр. Судова тяганина по цих провадженнях триває роками, а сторона обвинувачення не реагує ні на критику у ЗМІ, ні на спротив громадськості та активістів, ні на доводи самих військових.

Так, у квітні військовий прокурор Луцького гарнізону Західного регіону Євген Давидов заявив, що проти бійців 51 ОМБр всі провадження закриють, а натомість заведуть кримінал проти командування військової частини А2331.

В травні цю інформацію знову озвучив адвокат Василь Нагорний, який закликав усіх бійців не боятися приходити до прокуратури, давати показання та писати заяви відносно так званого самовільного залишення частини.

Проте через місяць під час судового засідання щодо бійця Олександра Корецького стало зрозуміло, що прокурор не поспішає закривати провадження.

Відтак військові знову звертаються до Генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою дотримати свого слова та звільнити головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.

«Ми вимагаємо від Луценка виконати свою обіцянку. Ця фігура «Анатолія Матіоса, - ред.» є ключовою, без усунення її ми не зможемо зрушити з місця цю справу. Тому ми вирішили звернутися до депутатів усіх рад – селищних, сільських, міських, обласних зі зверненням, в якому попросити Юрія Луценка звільнити Анатолія Матіоса. Ми хочемо, щоб думку громади почули в Києві».

Окрім того, під час прес-конференції стало відомо, що військові й надалі отримують повістки для прибуття на полігон.

Як заявив боєць 51 ОМБр Михайло Левчук, солдати наразі не є боєздатними, оскільки вони не відповідають вимогам українського військового.

«Хлопці не хочуть йти воювати за країну, яка їх не поважає, яка їх не захищає. Вони не розуміють, як їх можна викликати на полігон, а з іншого боку судити за невідомо що!» - наголосив боєць.

Разом з тим депутат Луцькради та колишній боєць батальйону «Азов» Павло Данильчук запевнив, що вже підготував проект рішення про звернення до Генпрокурора Юрія Луценка з вимогою звільнити Анатолія Матіоса.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічого не зміниться поки в Україні панують олігархічні сімейні клани;поки існує корупційна система влади:пророщена партноменклатурою Кравчука,підживлена кланом Кучми,доглянута сім'єю Ющенка,вдосконалена і піднята до рівня сімейною бандою злодія- януковича і покрита сімейним кланом Порошенка,кого б не поставили замість Матіоса, він всеодно буде наглядачем корупційної системи ... буде робити те що йому накажуть а не те що потрібно для країни..
Відповісти
Цікаво ,чи є ще хоть одна людина в Украіні ,яка вірить нашим злодійським прокурорам і суддям ?Хотіло ся б на неі подивитись .
Відповісти
Останні новини
Волинські бійці вимагають від Луценка звільнити головного військового прокурора
21 вересень, 2016, 14:46