Податкова через суд стягує з фірми Палиці майже 40 мільйонів гривень податку

Податкова через суд стягує з фірми Палиці майже 40 мільйонів гривень податку
В ході судового розгляду справи про банкрутство ТзОВ «Мавекс», яку відносять до сфери бізнес-впливу Ігоря Палиці, Луцька об'єднана державна податкова інспекція заявила кредиторські вимоги на суму 39 098 266 гривень.

Як стало відомо з ухвали Господарського суду Волинської області від 19 вересня, свого часу Луцька ОДПІ подала позов до Волинського окружного адмінсуду з вимогою стягнути з ТзОВ «Мавекс» 39 091 355 гривень, а саме: по податку на додану вартість у розмірі 12 521 413,37 гривень та по податку на прибуток приватних підприємств у розмірі 26 569 942,20 гривень.

Свою позицію представник Луцької ОДПІ мотивував тим, що податкова заборгованість у ТзОВ «Мавекс» виникла ще у 2010 році. І, мовляв, тоді податківці повідомляли компанії про свої податкові вимоги, однак остання їх так і не виконала.

Натомість представники ТзОВ «Мавекс» пояснили, що вважають податкові повідомлення рішення неправомірними і навіть оскаржували їх у суді. Щоправда, тоді суд відмовив «Мавексу» в задоволенні позову, чим підтвердив правомірність позиції податкової.

Зрештою в серпні 2015 року Волинський окружний адмінсуд постановив таки стягнути з компанії «Мавекс» усю заявлену суму податкового боргу. Відповідачі намагались оскаржити постанову суду в апеляційному порядку, однак Львівський апеляційний адміністративний суд залишив скаргу без задоволення.

Відтак Луцька ОДПІ вже у цьому році подала позов до Господарського суду Волинської області з вимогою визнати фірму-боржника банкрутом.
Мовляв, фірма не має достатньої суми коштів для погашення податкового боргу.

В липні цього року суд відкрив провадження за даним фактом та розмістив оголошення про те, що всі кредитори цієї фірми можуть звернутись до суду із заявою про визнання грошових вимог до боржника.

Станом на кінець серпня до суду надійшли кредиторські вимоги лише від Луцької ОДПІ, а саме по податку на додану вартість у розмірі 12 521 413,37 гривень та по податку на прибуток приватних підприємств у розмірі 26 569 942,20 гривень.

Відтак арбітражний керуючий сформував реєстр вимог кредиторів та визначив, що заборгованість перед податковою буде погашатись наступним чином:

- 13780,00 грн - судовий збір вимоги першої черги;
- 21588064,85 грн - вимоги третьої черги;
- 17504052,86 грн - вимоги шостої черги.

Зрештою головуючий по справі суддя Ігор Гарбар затвердив реєстр вимог кредиторів та призначив дату підсумкового судового засідання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну-ну...
Відповісти
ось так і стають мільйонерами....
Відповісти
... а потім стають ще й благодійниками...
Відповісти
... а потім в мери пройдисвітів пхають...
Відповісти
хотив в би побачити як палиця буде платити
Відповісти
Шукайте ті мільйони на майданчиках міста. В держави вкрав - виборців підкупив. Робін-худ
Відповісти
Останні новини
Податкова через суд стягує з фірми Палиці майже 40 мільйонів гривень податку
23 вересень, 2016, 15:53