Волинь перша запустить приміський автобус для інвалідів-візочників. ФОТО

Волинь перша запустить приміський автобус для інвалідів-візочників. ФОТО
На Волині їздитиме приміський автобус, забезпечений пандусом для інвалідів-візочників. Сьогодні його продемонстрував підприємець під час огляду транспортних засобів перевізників-претендентів у Луцьку.

Хто з перевізників возитиме пасажирів до Рожища та Ківерець та на якому з цих напрямків курсуватиме автобус із пандусом, стане відомо 4 жовтня, коли оголосять результати конкурсу груп оборотних рейсів на приміських та міжміських маршрутах загального користування у Волинській області.

Підприємець Олег Хайчевський придбав «Богдан» 2014 року з пандусом за 1 мільйон 300 тисяч гривень. Каже, що пощастило – на виставці в Києві дали добру знижку. Повна вартість автобуса цього року випуску – приблизно два з половиною мільйони, залежно від комплектації.

«Якщо зараз купувати, то ще можна взяти і автобуси 2014-15 років, які ще є на складах. Продажі на сьогодні не є великі, як правило, усі займаються капремонтами. Заробітки не ті. Але розуміємо, що піднімати зараз ціну не можна, бо люди не витягнуть», - розповів перевізник.

Загалом у перевізника 30 автобусів, тому рентабельність намагається витягувати за рахунок кількості.

«Чесно кажучи, приємно здивований. Не очікував, що хтось із перевізників привезе автобус для людей на візочках. Це буде перший автобус. Ніде не чув, щоб їздив по районах Волині, ні по районах Україні. Чому Ківерці і Рожище? Тому що ці напрямки найбільше затребувані, та якраз закінчилися контракти. Тут великий пасажиропотік, тому буде боротьба», - розповів директор департаменту інфраструктури і розвитку ОДА Іван Мирка.

Також чиновник зазначив, що з кожним оглядом перевізників-претендентів якісь транспортних засобів покращується.

«Я пам’ятаю перші огляди. То були автобуси із забитими фанерою вікнами, другі – гнилі, треті – не привезли. І почали самі ходити, дивитися. Так, можна було би просто чинити по закону – отримав папірець з міліції, другий – з податкової, звірив - і все. А ми вирішили перевірити, подивитися. У Законі сказано, що ми маємо забезпечити безпеку людей. І я вважаю, що таким чином забезпечую це. На нас подають в суди. Ми судимося. Але що вдієш? Або робиш по-людськи, або ні», - резюмував Мирка.

Нагадаємо, на Волині міжміських перевізників ретельно перевіряють вже понад два роки. Щоправда, покращити якість транспортних засобів на всіх маршрутах ще не вдалося. Причина – не у всіх закінчилися контракти, укладені на довготривалі строки.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а скажіть хто буде їм помагати кожен раз піднімати той пристрій для пересування??самі??
Відповісти
а Михайло Яцишин може похизуватись тільки зеленими ковпаками та ВіФі яке не працює

Відповісти
Останні новини
Волинь перша запустить приміський автобус для інвалідів-візочників. ФОТО
28 вересень, 2016, 15:57