Ківерцівський екс-чиновник, якого зловили на хабарі, свою вину не визнає

Ківерцівський екс-чиновник, якого зловили на хабарі, свою вину не визнає
Колишній заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Сергій Третяк, якого разом із дружиною-депутаткою зловили на хабарі, не визнає свою вину.

В Луцькому міськрайонному суді почався розгляд кримінальної справи щодо екс-чиновника Сергія Третяка та його дружини, депутата Ківерцівської райради Тетяни Третяк. Нагадаємо, 18 січня цього року на хабарі працівники СБУ зловили Сергія Третяка. Чоловік вимагав і одержав від підприємця 40 тисяч гривень.

Читати більше: Почалися судові засідання у справі ківерцівського хабарника

Зокрема, Сергій Третяк "погорів" на хабарі, який він отримав за тендер із закупівлі пального для Ківерцівського відділу освіти.

Сторона обвинувачення запевняє, що Сергій Третяк пообіцяв представнику однієї із фірм-учасників перемогу у тендері, за умови отримати 10% від суми укладацької угоди, тобто 40 тисяч гривень. Суму хабара він написав на листку паперу і показав його представнику, при цьому перебуваючи в робочому кабінеті.

Першу частину суми - 10 тисяч гривень він попрохав передати через знайому, яка працювала в торговому центрі "Варшавський".

"Він заявив, що кошти в службовому кабінеті брати не буде, а отримає в іншому місці, обумовленому раніше", - йдеться в обвинуваченні.

18 січня 2016 року Сергій Третяк в телефонній розмові з представником фірми, узгодив передачу наступної частини суми хабаря - 30 тисяч гривень в аналогічний спосіб.

"Третяк Тетяна поїхала на роботу до своєї знайомої та одержала грошові кошти в сумі 30 тисяч гривень, які були призначені Третяку Сергію в якості неправомірної вигоди. Третяк Сергій приїхав на власному автомобілі до ТЦ "Варшавський", переконавшись у відсутності небезпеки бути викритим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, оскільки усвідомлював злочинність своїх дій, зайшов до ТЦ та пішов до магазину, де його чекала дружина зі знайомою з одержаними коштами в якості неправомірної вигоди в сумі 30 тисяч гривень", - йдеться в обвинуваченні.

На питання судді, чи визнають обвинувачені власну провину у вчиненні кримінального правопорушення, обоє відповіли "Ні": вони не визнають свою вину ні повно ні частково.

Крім того, обвинувачені заявили, що покази будуть давати лише після того, як допитають свідків.

Судове засідання знову перенесли, аби сторона обвинувачення змогла підготуватися до допиту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це не хабар - це сімейний бузнєс!
Відповісти
В тому ,що це чмо не визнає провини нічого дивного нема ,вони привикули жити за рахунок поборів і хабарів ,засадити сволоту не років десять ф його половину теж ,другим покидькам урок буде .Пенсіонери виживають на 50 доларів ,а такі хзабарники жирують .
Відповісти
такий чесний. защо машину купив і взагалі тільки на керуючю посаду і різко покращилось матеріальне становище
Відповісти
ще в Рожищах є такі побори на чолі із Гайворонською і Клебанською особливо на ремонтах бюджетних організаціях відсотки відмивають в сої кишені
Відповісти
Це пишуть коментарі тут ті, хто в лікарні платить лікарям, ті хто в садок несе гроші вихователям, ті хто кувує оцінки дітям у вчителів, ті хто платить в державних установах за довідку....і кругом ви даєте хабарі!!!! Нещасні ви люди....почніть з себе!!! Перестаньте давати за все гроші!!!
Відповісти
Прочитавши статтю стало не зрозуміле: 1.Чи є докази отримання першої частини винагороди 10тис.,адже фіксація відбулася при отриманні другої частини. 2.На копюрах було зазначено,що це для Третяка С., адже кошти отримала дружина, а жінкам не заборонено заробляти кошти.
3. Третяк Сергій був головою тендерної комісії?
Відповісти
Толково
Відповісти
В мене враження що в журналіста особисте до Третяка.....що бігає по судах нудним.
Відповісти
Шановні читачі в Ківерцях є більші корупціонери, а цей не вартий щоб йому стільки уваги приділяти. Знаю того хто давав .... скажу одне "гол как сокол"
Відповісти
Познімайте лапшу з вух. Садити треба як того хто бере так і того хто дає. Так говорить кримінальний кодекс. Якщо садять тільки одного значить це підстава. Так думайте головою А не жопою
Відповісти
Як важко працювати з фабрикованими статтями кримінальними. Коли є стаття шукають людину. От і знайшли. Для вас люди він хабарник, а для інших проста статистична цифра
Відповісти
І ця цифра статистична може когось помнижити на 0))))) от де буде цікаве рівняння
Відповісти
Журналіста грамотнми не назвеш. Мабуть його лише в суд і пускають . Нудно видання стало.
Відповісти
Останні новини
Ківерцівський екс-чиновник, якого зловили на хабарі, свою вину не визнає
05 жовтень, 2016, 13:08