На Запоріжжі в отруєних сурогатним алкоголем не згортається кров. ВІДЕО

На Запоріжжі в отруєних сурогатним алкоголем не згортається кров. ВІДЕО
У Запорізькій області за місяць у 34 осіб зафіксовано отруєння невідомим сурогатом алкоголю, що викликає незсідання крові.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив головний позаштатний токсиколог Департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА Сергій Станевський сьогодні на брифінгу.

За його словами, перше звернення у зв'язку з отруєнням алкоголем із подібними симптомами зафіксовано на початку вересня, а перший масовий випадок отруєння сурогатом – 6 жовтня у Вільнянському районі Запорізької області.

«Усього за останній місяць зафіксовано 34 подібні випадки в різних районах Запорізької області. Джерело отруєння поки не виявлено. Попередньо можна сказати, що це або харчовий спирт дуже низької якості, або технічний спирт. Однозначно це – нова суміш, яка негативно впливає на організм і викликає побічні ефекти у вигляді порушення зсідання крові», - констатував Станевський.

Увечері 6 жовтня до Вільнянської районної лікарні звернулися 8 жителів Вільнянського району Запорізької області з діагнозом: отруєння сурогатом алкоголю. За даними ГУ Нацполіції в Запорізькій області, встановлено, що потерпілі проживають у різних населених пунктах (5 – у с. Матвіївка, 2 – у с. Українка і 1 – у м. Вільнянськ), однак алкогольну продукцію, яка стала причиною отруєння, вони купували в одного виробника - жителя с. Матвіївка.

Його дії кваліфіковано як скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів). На сьогодні кількість госпіталізованих досягла 12. У всіх постраждалих простежується нетиповий для алкогольних отруєнь симптом - незсідання крові. Стан здоров'я всіх потерпілих кваліфікується медиками, як "середньої тяжкості".



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кидаймо пити горілочку і спиртні напої всі в Україні....бо якість спиртного не перевіряється ніякими контролюючими службами ніде і ніким...
Відповісти
Останні новини
На Запоріжжі в отруєних сурогатним алкоголем не згортається кров. ВІДЕО
08 жовтень, 2016, 03:22