«Луцьктепло» та котельня на Карбишева: викупити, орендувати, не чіпати

«Луцьктепло» та котельня на Карбишева: викупити, орендувати, не чіпати
Питання укладення договору оренди між ДКП «Луцьктепло» та котельні на Карбишева, 2, якою керує менеджмент ТОВ «Захід-ТЕГ», зайшло у глухий кут. Виявляється, що умови договору не влаштовують сторін, і, окрім того, в цій справі з’явились нові обставини.

Відтак усі ці моменти сьогодні, 12 жовтня, депутати Луцькради оговорювали з керівництвом ДКП «Луцьктепло» та представниками котельні.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна заявила, що підприємство має намір взяти котельню в оренду, оскільки працювати в режимі договору переробки давальницької сировини надалі неможливо.

Зауважимо, що конфлікт між сторонами загострився навесні, коли представники ТОВ «Захід-ТЕГ» виставили підприємству ультиматум – щодня розраховуватися за енергоносії та реструктуризувати 4 мільйони боргу, мовляв, в іншому випадку 40% населення міста залишиться без тепла та гарячої води.

Представникам влади та підприємства довелось шукати інших шляхів для вирішення цієї проблеми. Зрештою, до жовтневої сесії Луцької міської ради на ДКП «Луцьктепло» розробили проект договору, відповідно до якого на 2017-18 рр. підприємство бере в оренду котельню на Карбишева, 2. Для міста це буде коштувати орієнтовно 9 мільйонів гривень у рік.

Для того, аби детально обговорити всі умови договору, депутати Луцькради сьогодні завітали безпосередньо на підприємство та котельню «Захід-ТЕГ».

Так, обранці громади поцікавились у Валентини Малютіної, чому в документах різниться вартість майна котельні, яку «Луцьктепло» планує взяти в оренду, адже від цього залежатиме й «ціна питання», себто оренди котельні.

На це директор ДПК «Луцьктепло» не змогла дати конкретної відповіді, однак у «Захід-ТЕГ» розбіжність у цифрах пояснили тим, що оцінка майна проводилася зі значною різницею в часі, а впродовж того періоду для котельні придбали додаткове обладнання та техніку.

Окрім того, Валентина Малютіна розповіла про те, що на котельні залишаться працювати не всі працівники, зокрема скоротять адміністрацію.

«Для чого нам директор чи служба охорони праці, якщо в нас на підприємстві вже є люди, які за це відповідають? Якщо ми підпишемо договір про оренду із «Захід-ТЕГ», то ми оптимізуємо штат котельні», - пояснила керівник ДКП «Луцьктепло».

Під час зустрічі прозвучала й така думка, що замість оренди можна просто викупити об’єкт на Карбишева, 2, що допоможе покращити роботу цілого підприємства, а подекуди навіть і зекономити. Однак на «Захід-ТЕГ», за словами Валентини Малютіної, навряд чи пристануть на таку пропозицію. Мовляв, ДКП «Луцьктепло» останнім часом ледь не щодня шантажує адміністрація котельні.

«До мене дзвонять і кажуть, щоб на завтра був певний обсяг коштів, інакше вони просто відключать населенню опалення», - заявила Валентина Малютіна.

Зрештою, після гарячої дискусії довкола самого проекту договору депутати поїхали на котельню, аби поспілкуватись безпосередньо із адміністрацією «Захід-ТЕГ».



Під час зустрічі на об'єкті стало зрозуміло, що представники «Захід-ТЕГ» не проти працювати абсолютно автономно, тобто напряму з постачальником газу.

Так, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко почала з’ясовувати певні моменти в договорі, коли запитала у заступника директора з виробництва Анатолія Лучко, чому котельня не розглядає варіант прямої співпраці із НАК «Нафтогаз України». На що отримала відповідь, що «Захід-ТЕГ» ніби й не проти, але нічого не пропонує, оскільки немає ініціативи зі сторони влади.

Виявляється, у «Захід-ТЕГ» також не задоволені усіма умовами договору, зокрема питанням, що стосується оптимізації штату.

«На даний момент у нас працює 100 людей. А коли міська рада проголосує за договір оренди, людей будуть масово звільняти. Вже зараз у нашому колективі велике напруження, дехто вже навіть шукає собі іншу роботу», - пояснив Анатолій Лучко.

Окрім того, він заявив, що у «Захід-ТЕГ» не відкидають можливості налагодити співпрацю з НАК «Нафтогаз України» напряму.

«Ми не проти працювати за такою схемою, але від влади ніколи не було ніяких пропозицій чи ініціативи. Разом з тим, це теж не дуже просте питання, адже тоді ми змушені будемо брати в оренду тепломережі ДКП «Луцьктепло», а це не так уже й швидко робиться», - пояснив Анатолій Лучко.

Зрештою, депутати доручили секретарю міськради Юлії Вусенко донести до міського голови Миколи Романюка інформацію, озвучену під час зустрічі, аби він видав розпорядження про створення робочої групи, яка б вивчила це питання та запропонувала шляхи вирішення.

Відтак, хто і що орендуватиме, стане відомо зовсім скоро, а питання розгляду договору оренди між ДКП «Луцьктепло» та «Захід-ТЕГ», вочевидь, не будуть виносити на розгляд чергової сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А навіщо взагалі потрібно було продавати за копійкі котельню Анатолія Лучко? Щоб потім шантажувати пів міста.
Відповісти
а її ніхто не продавав, кривицький - г.а.д.- просто передав у статутний фонд підприємства, яке він заснував разом із лучком , кропивою та компанією...
Відповісти
Котельню потрібно націоналізувати
Відповісти
Лучко-Мальвіна разом з Антошкою прихватизував майно лучан,а тепер ще й диктує умови,па...Старий маразматик.Нормальні суди вже би давно вирішили питання "приватизації"котельні міфічним кропивою,але всі в "долі".С..."Аванс просять...за тепло.Вже забули за Єремеєва(покійного).Події розвивалися б ще цікавіше.Щось не підключився Палиця,вичікує...
Відповісти
А МІГБИ І ПАЛИЦЯ ВИКУПИТИ КОТЕЛЬНЮ І ПЕРЕДАТИ МІСТУ І ПОКАЗАТИ ЛЮДЯМ ЩО ВІН ДЛЯ ЛЮДЕЙ.
Відповісти
віддати місту
Відповісти
Лучко не за людей переживає а про себе ,хто такого деб...ла візьме на роботу..хааа
Відповісти
Лучко вже давно пенсіонер (1947 р.н.)
Відповісти
Останні новини
«Луцьктепло» та котельня на Карбишева: викупити, орендувати, не чіпати
12 жовтень, 2016, 17:05