У Луцьку оскандалилися при спробі «хімічити» із Prozorro

У Луцьку оскандалилися при спробі «хімічити» із Prozorro
Керівництво Луцького підприємства електротранспорту звинуватили у спробі здійснити закупівлю обладнання за допомогою системи Prozorro у «правильної» фірми.

Про це на своїй ФБ-сторінці пише громадський активіст Роман Сініцин.

«Трохи про ProZorro - прозорі і публічні закупівлі, а також методи їх обходу», - іронічно зазначив Сініцин.

Активіст розкритикував керівника ЛПЕ Ігоря Грицюка, який почав займатися буцімто програмою виведення підприємства з кризи і підвищення якості надання послуги населенню. Цю програму затвердила міськрада і заклала кошти у бюджеті.

Як один з інструментів оптимізації планових завдань для графіків руху рухомого складу в програмі прописали систему GPS диспетчеризації, а ще автоматичну систему оповіщення пасажирів і навіть електронний квиток.

«Начебто все добре і логічно, де ж зрада? А зрада несподівано опинилась в ProZorro», - каже Сініцин.

За його словами, всі три заходи у системі закупівель оголосили 3 окремими торгами, «тим самим пішовши в допорогові закупівлі і залишивши собі шлях до відступу, на випадок непередбаченої ситуації».

Роман Сініцин стверджує, що закупівля була заздалегідь підготовлена під компанію ТОВ «Системний зв'язок».

«У всіх 3-х торгах дана компанія брала участь, не торгувалася і просто чекала рішення про свою перемогу. А у випадку з закупівлею «Екрану для автоматичного аудіо/відео сповіщення пасажирів АПК ТВТРАНС02» описова частина лота взагалі взята з сайту ТОВ «Системний зв'язок», - заявив активіст.

Щоправда, у підсумку на торги із закупівлі GPS-диспетчеризації заявилося аж 15 учасників. Ціна була знижена більш ніж в 2 рази від стартової.

«Учасники заявилися досвідчені і професійні, вибрати є з кого! І економія бюджетних коштів на ліцо. Але не для Ігоря! ТОВ «Системний зв'язок» переможцем протягнути не вдалось, завдання не виконане... І кризовий менеджер Ігор не придумав нічого кращого, як скасувати торги, з надуманим формулюванням: «в зв'язку з відсутністю фінансування». Хоча гроші в бюджеті закладені і сесією проголосовані. Немає грошей - не оголошуйте торги», - заявив Роман Сініцин.

«ТОВ «Системний зв'язок», яких так хотів протягнути Ігор, в свою чергу має негативний досвід реалізації своїх проектів, наприклад, в Тернополі був конфлікт з сервісом EasyWay, адже простіше взяти готове, ніж створювати своє!» - заявив активіст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця синиця кишеньковий птах-активіст палкіна і Ко.
Відповісти
Ця синиця ше стане для вашого грицюка дятлом в сраці...
Відповісти
Грицюк ховайся! Ми вже виїхали.
Відповісти
Скільки ще ці птічькі-реформатори будуть чірікати??? Їх хлібом не корми, а тільки дай обгадити Луцьке підприємство електротранспорту!!!!1 Явна заказуха!
Відповісти
Якщо "птічьок" ще й годувати хлібом, уявляєте, як якісно і смердюче можливо обісрати Грицюка і депо?
Відповісти
Краще синиця в руках ніж підсадна качка на посаді директора.
Відповісти
Тобто маніпулювання результатами торгів це дурниця, головне наїхати на того, хто їх виявив, авжеж?
Відповісти
От візьму тролєйбус-гармошку і розїду всіх ваших пєрнатих
Відповісти
Кузьміч, ти шо не розумієш??? Ця птіца хоче директора скинути, а сам на його тепленьке місце сяде, ще й своїх кишенькових кондукторів-волонтерів через цей не-ProZorro заведе!!! І все - в них буде монополія на продаж квитків в тролейбусі!!!
Відповісти
Не ображай Сініціна, він правду каже. Тільки просто не знає, що так мене Микола Ярославович навчив тендери обходити. Коли центр ремонтував, то закупляв на невеликі суми. Так же набагато швидше і надійно трилінку гробити.
Відповісти
Хто знає мобільний до цього Грицюка? Є гума на тролейбуси гарна. Ціна хороша, відкат зроблю і не треба всякіх там Прозоро.
Відповісти
Грицюк працює тільки через нас. І зараз тільки через Прозорро. Але є варіанти як її обійти. Див. лічку.
Відповісти
Не берусь судити нікого особисто ... Але зміст цієї інформації аж ніяк не можна пов'язувати з такими словами як "оскандалилися" та "спроба хімічити" ... На їхньому місці мало б бути - "намагались вкрасти кошти у громади міста Луцька у злочинний спосіб" ... Це для того, щоб її перевіркою (у прозорий спосіб) займались міліція з прокуратурою, а не якась там хімічна лабораторія та комісія з норм моральної поведінки ...
Відповісти
Що не вдалося вкрасти гроші громади?
Цікаво, що наступне придумають зацікавлені особи, щоб розділити гроші з ТОВ "Системний зв'язок"...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку оскандалилися при спробі «хімічити» із Prozorro
13 жовтень, 2016, 13:34