«Армія - школа життя», - Герой з Волині Павло Чайка

«Армія - школа життя», - Герой з Волині Павло Чайка
Рожищанин Павло Чайка – перший серед військових кавалер трьох орденів «За мужність» та Народний герой України. АТО для військового розпочалося ще у березні 2014-го року, коли він у складі 79-ої бригади вирушив на кордон із Кримом, де тоді орудували «зелені чоловічки»

Про це йдеться у сюжеті «ТАК.TV»

Павло Чайка навчався у кадетському училищі та згодом намагався вступити до військового вишу, аби отримати офіцерське звання. Та тоді хлопцеві, за його словами, «до щастя не вистачило грошей». Тож він пішов навчатися у цивільний виш, а згодом його призвали до армії.

«Мені пропонували служити і у президентському полку, і у спецназі», -пригадує військовий. Проте він хотів бути саме десантником. Тож під час розподілу його відправили «подалі від Волині» - у Миколаїв. Але це не засмутило військового, і після завершення строкової служби він залишився у 79-ій бригаді.

«Мені дуже сподобалися стрибки з парашутом, у нас була дуже інтенсивна підготовка під час строкової служби», - пригадує Чайка. Тому він не вагався, коли побачив, як контрактники інтенсивно та часто тут тренують контрактників.– служба в армії та правоохоронних органах та у спецпідрозділі «Беркут», звідки пішов за півроку до Майдану.

АТО для військового розпочалося для військового у березні 2014 року, коли їх відправили на кордон із Кримом. За словами Чайки, йому одразу очевидно було, що там орудували росіяни.
«Як можна розцінювати дії, коли ми приїхали, а їх вертольоти вже літали», - каже Чайка.

А далі їх бригаду перекинули на Схід. Перше поранення волинянин отримав у червні 2014 року, коли намагався врятувати товариша.
«Ми виїхали на зачистку Красного Лиману… Нашу колону розстріляли, тоді у нас з’явилися перші шість трьохстотих. Потім ми потрапили у засідку, де нас просто заблокували і обстрілювали із трьох сторін», - пригадує Чайка. Тоді він отримав осколкове поранення віз РПГ, після чого ще 40 хвилин вів бій.

Про подальший бойовий шлях, жагу до життя та бойових побратимів - детальніше у сюжеті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Армія - школа життя», - Герой з Волині Павло Чайка
31 жовтень, 2016, 10:23