Авіапарк волинських контрабандистів: «ниточки» привели до Микитюка. ВІДЕО

Авіапарк волинських контрабандистів: «ниточки» привели до Микитюка. ВІДЕО
Літаки, знайдені в ангарі одного із сільськогосподарських підприємств Волині, використовуються спортивним авіаклубом «Аміла-авіа».

Засновником організації є екс-головний митник Волині, а нині депутат Волиньради Роман Микитюк, ‒ йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Три легкомоторні апарати «Як-12», «Вілга» та «Цесна» слідство вилучила в рамках кримінального провадження. Як розповідають у Держприкордонслужбі, лише одна повітряна машина була зареєстрована відповідно до чинного законодавства як така, що має право здійснювати польоти. Відомості про інші відсутні у реєстрах.

«За перевіркою інспекції Державної авіаційної служби України встановлено: «Цесна» має льотну придатність та може використовуватися для здійснення польотів у визначеному законодавством порядку. А на «Як-12» та «Вілгу» у реєстрі Державної авіаційної служби будь-яка інформація про їхню льотну придатність відсутня», ‒ коментує прес-секретар Луцького прикордонного загону Олег Личковський.

Єдине, що розповідають прикордонники, це те, що літаки були на території діючого аеродрому сільськогосподарського призначення, стояли в ангарах, які цілодобово охоронялися. Хто власник цієї техніки ‒ не розголошують. Відмовилися коментувати знахідку і у волинській прокуратурі, яка здійснює процесуальне керівництво за фактом контрабанди. Свою відмову пояснили таємницею слідства.

Тим часом журналістам вдалося відшукати у Єдиному реєстрі ухвалу суду про тимчасовий доступ до речей та документів. У ній ідеться, що літаки вилучені під час досудового розслідування, де встановлено факт контрабанди вогнепальної зброї, підакцизних товарів, бурштину та інших предметів контрабанди. Повітряні засоби належать мешканцю Володимира-Волинського, а зберігалися вони на території села Радовичі Турійського району.

Як стверджують у цьому селі, ангарами користується місцевий спортивний клуб «Аміла-авіа» і техніка ця ‒ його. Що цікаво, засновниками цієї організації є колишній головний митник Волині, а нині ‒ депутат Волиньради Роман Микитюк та його дружина.

Взяти коментар у Микитюка не вдалося. Варто зауважити, що поблизу цього села Радовичі 5 місяців тому впав та розбився літак польського виробництва «Z-37». Ним керував мешканець Рівненської області, який загинув на місці. Тоді слідство не знайшло в цьому криміналу, а стверджувало, що чоловік просто здійснював випробувальний політ, на який попередньо взяв дозвіл.

За останні три роки в області це вже було третє падіння авіатехніки. 2013 року у селі Скулин Ковельського району, 2015 у селі Промінь Луцького району теж розбивалися літаки «Ан-2», або, як кажуть у народі, «кукурузники». В обох випадках пілот та пасажир загинули на місці. У той же день правоохоронці заявили, що трагедія сталася через переправку повітрям контрабанди. Злочинці надто низько над землею здійснювали польоти, аби їх не зафіксували аіварадари. В обох випадках слідство так і не повідомило про результати розслідування місцевим журналістам.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
про те що це літаки Никитюка та Москвича знають навіть в Києві однак кеш та такі собаки як Крвасуля вирішує всі проблеми
Відповісти
Від цього злодія і мерзотника Микитюка все можна чекати. За копійку вошу пожене в Москву.
Відповісти
а хто замовник статті?
Відповісти
А сумнозвісна Аміла не його ,ось вам і митники ,які стали депутатами ,а вибирав то народ ,який прдасться за кіло гречки .
Відповісти
Так чим вам насолив микитюк???
Відповісти
ця стаття брехня
Відповісти
Останні новини
Авіапарк волинських контрабандистів: «ниточки» привели до Микитюка. ВІДЕО
01 листопад, 2016, 13:32