У Луцьку презентували українське кіно про кохання. ФОТО

У Луцьку презентували українське кіно про кохання. ФОТО
У Луцьку відбувся допрем’єрний показ фільму «Гніздо горлиці» та зустріч із творчим колективом картини. Історія розповідає про кохання української жінки на заробітках в Італії та намагання врятувати свою українську родину.

Допрем’єрний показ відбувся у кінозалі «Премє’рCity», де на акторів нетерпляче чекали декілька десятків прихильників.

Режисер фільму Тарас Ткаченко зізнався, що приємно здивований такою кількістю людей.

Головні ролі у фільмі зіграли актриса Римма Зюбіна та Віталій Лінецький. Проте коли зняли лише половину фільму, актор пішов з життя. Тому сценаристи змінили фінал стрічки, аби максимально зберегти роль Лінецього у фільмі.

«Відбулася дивна річ, бо фільм став правдивішим. Хтось згори це складав і я не вважаю, що картина стала гірша від цього», ‒ сказала Зюбіна.

Фільм зняли за книгою Василя Мельника.

Виконавиця головної ролі розповіла, що вона родом із Закарпаття, тому заробітчанство не було для неї новиною. Проте вона вивчала досвід жінок, які працювали за кордоном. За словами Зюбіної, тема просто оточувала її протягом трьох років, коли тривали зйомки фільму. До прикладу, одного разу у поїзді Римма познайомилася із жінкою, яка поверталася із заробітків. Коли їхала назад, то зустріла жінку, яка їхала на заробітки. Тож, вона по крупинці збирала свої образи.

«Я актриса, і перевтілення – моя професія. Мені приємно, коли кажуть, якщо я не така, я не впізнавана», – додала Зюбіна.

Гостям запропонували переглянути картину, а потім знову поспілкуватися із творчим колективом.

Фільм звучить двома мовами – українською та італійською, адже частина дій розгортається саме там. Головна героїня ‒ буковинка, яка вирушає на заробітки до Генуї. Жінка повертається з Італії вагітною від італійця і має прийняти важке рішення ‒ що робити з дитиною та як врятувати свою українську родину. Головний мотив фільму ‒ яким нестерпним не було б життя, треба жити і перемагати.

«Цей фільм має подарувати віру у майбутнє, а не сльози над заробітчанами», ‒ зазначив режисер.

У фільмі зіграли й італійські актори – тут вони виконують роль італійської багатійки, у якої працює головна героїня фільму, та її сина Алессанадро, від якого завагітніла українка.

Покази заплановані і в Україні, і в Італії, де його спочатку покажуть у кінотеатрах, а згодом організують перегляд фільму для української громади. «Найперше повеземо де Генуї, де ми знімали це кіно», ‒ уточнив режисер фільму Тарас Ткаченко.

Щодо теми, то вона, за словами режисера, обрала його сама. Адже понад 6 мільйонів українців ‒ на заробітках за кордоном, це кожен десятий українець. «Це, мабуть, наймасштабніше соціальне явище в Україні, яке ми знаємо. Навіть війна не зачепила таку кількість людей, як заробітчанство», ‒ розповів Ткаченко.

Творці картини підкреслили: за мету вони мали створення фільму, який будуть дивитися не тому, що це українське кіно, а тому, що гарний.

Вже у залі прихильників українського кіно цікавило ще чимало питань. Тож, продюсер фільму Володимир Філіппов розповів, що зараз кінематограф підтримують значно краще, ніж ще 5 років тому. Половину вартості картини профінансувала держава. І хоч до світових мірок фінансування аж ніяк не дотягує, загалом ситуація вже набагато краща.

Гості допрєм’єрного показу були у захваті від картини і після її завершення ще довго не відпускали Зюбіну, яка із радістю спілкувалася із прихильниками.






































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентували українське кіно про кохання. ФОТО
03 листопад, 2016, 10:23