Знайомтесь, Сірьожа: волонтер показав, як звільнені «менти» «протискаються» в поліцію Волині

Знайомтесь, Сірьожа: волонтер показав, як звільнені «менти» «протискаються» в поліцію Волині
Звільнені з одеської поліції високопосадовці намагаються отримати посади дільничних інспекторів на Волині.

Схему «поновлення» в системі правоохоронних органів «розписав» волонтер Роман Сініцин.

«Насправді і слова про успішну реформу і те, що відбувається на місцях, ‒ це дві різні реальності. В реальній реальності є неприкритий саботаж і тихе, але впевнене відновлення ментовської ієрархії на всіх рівнях, повернення старих корумпованих кадрів у систему, яку трохи підкосило після Майдану та атестації в окремих областях (в тих, де була широко включена громадськість: Волинська, Одеська, Миколаївська, Київська…). Система у всій своїй ієрархії викручується і противиться потраплянню в її ряди нових і «не своїх» людей», ‒ йдеться в дописі волонтера.

Такі факти Роман Сініцин показує на прикладі Волинської області.

«Ітак Волинь. На Волині, як і в кожній області, є постійно-діюча поліцейська комісія. Навколо формування цієї комісії, в свій час, була купа скандалів, інтриг і маніпуляцій. В принципі, як і усюди. Але комісію сформували. Далі були інциденти, коли журналістів і громадськість не допускали до засідань цих комісій, і ви далі зрозумієте чому», ‒ пише волонтер.



«Ітак нещодавно в області оголосили конкурс на заміщення вакантних посад дільничних та слідчих. Посад усього під 20. Подалось більше 200 осіб. Десь 80% ‒ люди «з вулиці», дехто з АТО, з вищою освітою, переважно молодь. Але без досвіду роботи у системі. «Свіжа кров» у хворий організм ‒ це ж чудово. Першим етапом була здача професійних тестів і тестів на загальні навички. Наступним етапом стало тестування з фізичної підготовки. Біг, піджимання, прес і т.д», ‒ продовжує він.

«До цього тестування ми повернемось трохи нижче, а зараз давайте знайомитись з головним героєм. І ось тут цікаво. Знайомтесь. Сірьожа. Прізвище Бурмеха. Сірьожа в Одеській області був головним кадровиком МВС. Ще начальником Управління матеріального забезпечення області. Я думаю не потрібно пояснювати хто такий головний кадровик міліції області і які питання він може і вміє вирішувати.



Тісним і іноді кумівським зв’язком Сірьожа пов’язаний з Одеськими ментами Доскевичем (колишній зам Сірьожі) та Бурдейним. Просто загугліть ці прізвища, там волосся дибки іноді стає», ‒ пише Сініцин.

За інформацією волонтера, Бурмеху пов’язують з колишнім заступником начальника громадської безпеки Одеси В’ячеславом Ташматовим, а того ‒ з поборами і обкладанням даниною підприємців. Крім того, доволі відомою у «вузьких колах» є й дружина Бурмехи ‒ приватний нотаріус Руслана Фролова.

«Нотаріус відома в колах ріелторів як нотаріус, в якого можна зробити що завгодно ‒ від довіреності без людей до угод із порушеннями. Багато агентств нерухомості принципово не працює ні з якими документами, які оформлені цим нотаріусом», ‒ цитує Сініцин видання Antikor.com.ua.



Із приходом на посаду Гіоргі Лордкіпанідзе звільнив багатьох працівників одеської поліції, серед яких ‒ і Сергія Бурмеху.

«Здавалось би все. Історія Сірьожі має обірватись. Але не все. Слідкуйте за руками. Сірьожа зараз … в.о. начальника кадрового забезпечення ГУ НП Волинської області. Як? Просто. Як вільно найманий співробітник, за цивільно-правовим договором. І Сірьожа рулить, по суті, кадровим відбором у вже поліцію області. І рулить усіма кадрами області. Області з бурштином і двома кордонами. Не найгірша така область. Сірьожа присутній на засіданнях постійної поліцейської комісії. Сірьожа розказує комісії, як і за що треба голосувати. Радить з висоти свого кадрового досвіду», ‒ продовжує волонтер.

Зараз Сергій Бурмеха ‒ кандидат у дільничні офіцери Волині. «З головного кадровика ОБЛАСТІ, але не в погонах. На ЗВИЧАЙНОГО ДІЛЬНИЧНОГО, але вже з погонами», ‒ йдеться в дописі.

ЧИТАТИ: Кандидати у поліцію Волині: що «каже» про них Google

«Повернемось до тих самих тестів з фізкультури. 80% «людей з вулиці», які хотіли стати в Луцьку дільничними та слідчими, відсіялись на тестах з фізичної підготовки. Це за словами луцьких активістів. А не відсіялись 18 чоловік в тому числі і головний кадровик області Сірьожа.

Давайте познайомимося з тими хто ще НЕ відсіявся:

Євлошевський Володимир Олександрович слідчий – син начальника Волинського училища професійної підготовки працівників міліції. Колишній співробітник. Звільнений з лав МВС. За моєю інформацією був спійманий на вживанні наркотиків, «попросили» написати заяву.

Якимлюк Ольга Віталіївна слідчий - працівниця ГУ НП. Кажуть донька прокурора. Кажуть з незадекларованими ділянками на Шацьких озерах

Бурмеха Сергій Вікторович дільничний офіцер. Власне Сірьожа.

Вініченко Олександр Сергійович дільничний офіцер – колишній начальник Малиновського райвідділу м.Одеса і Роздільнянського райвідділу в Одеській області. Як і Сірьожа подається на дільничного в Луцьк )))

Берило Олександр Георгійович дільничний офіцер – колишній начальник Комінтернівського райвідділу в Одеській області. Як і Сірьожа подається на дільничного у Луцьку )))

Томащук Віктор Володимирович дільничний офіцер – колишній старший опер Горохівського райвідділу у Волинській області. Походу хлопнули на хабарі.

Івасюта Володимир Мар’янович дільничний офіцер ‒ син Івасюти Лолліти ‒ судді Луцького міськрайонного суду.

Романюк Анатолій Валентинович дільничний офіцер – колишній співробітник, старший опер. Або був звільнений або не пройшов атестацію. Ось декларація: ftp://91.227.69.222/…/TERR…/volyn/lutskmv/romanyuk_a_v_d.pdf

Матвійчук Володимир Анатолійович дільничний офіцер ‒ колишній або діючий співробітник, Луцький відділ поліції (м.Луцьк). Можливо, теж не пройшов атестацію», ‒ пише Сініцин.

ЧИТАТИ: Звільнений за наркотики, дочка прокурора та хабарник, ‒ кандидати в поліцію Волині

«А тепер давайте повернемось до тестування з фізичної підготовки. Як вони ту фізкультуру складали ‒ не зовсім зрозуміло. Журналістів запрошено, на скільки знаю, не було. Відеозапису процесу, як це робить у Рівному Голова поліцейської комісії та Начальник місцевої патрульки Сергій Мерчук – у Луцьку швидше за все теж не було. Одному з членів комісії ‒ керівнику Луцької патрульки Олександру Вовченку ‒ про те, що буде проводитись тестування з фізичної підготовки претендентів, повідомили телефоном за півгодини до самого тестування. Ясно, що з’явитись настільки оперативно на них він не зміг», ‒ зазначається в пості.

«Рулив і рулить усім цим процесом Сірьожа. В результаті у Луцьку відібрали двох його Одеських корешів, колишніх начальників різних Одеських райвідділів. У Луцьк дільничними. Як і самого Сірьожу. На дільничних. У п'ятницю якраз чергове засідання цієї комісії. Де їх мають затвердити. Дуже цікаво, що там буде», ‒ нагадує Сініцин.

«І при чому тут Ігор Палиця?)) ‒ резюмує волонтер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
їм на лобі тавро треба ставити - СУКА
Відповісти
Дійсно, до чого тут Палиця?
Так само, як і голова кадрової комісії Тиводар? Ну і що, що він працює керівником Варти порядку, яку фінансує Палиця?
Це все совпадєніє...
Відповісти
Для загальної інформації,Представники колшньої міліції Волинської та Одеської області були і є тісно повязані....Тому до нас і попадають представникі мусарського одеського округу
Відповісти
якого хрена ту наволоч збирати в Луцьку. В АТО відправити , нехай там кадровик покаже свої знання.
Відповісти
ну якже мусор без мусорного ящика
Відповісти
Куди ж дивляться 18 "найпотужніших" вітязів із Міліцейського ВБ нашої області на чолі із "супер" начальником, без яких не відбувається жодне призначення на посаду?Ввдповідь проста - бриють і скирдують, так як на виконання своіх обовязків просто розумово і морально НЕ ЗДАТНІ.
Відповісти
Не терплю колишню мусарню ,це сволоти ще ті ,кришування ,розбій ,нагле поводження цих харь немитих так і пре з них ,А ЩО ВОНИ ВИРОБЛЯЛИ ПІД ЧАС МАЙДАНУ ,на передову цю мерзоту .
Відповісти
а давайте залучимо громадськість, телебачення, пресу та запросимо самих достойних одеських привселюдно здати заліки з фізичної підготовки на стадіоні. Якщо здадуть-контролювати їх на посадах дільничних, і не дай бог призначити на керівні посади. Буде уроком для всіх Серьож України.
Відповісти
Що хотіли те й маєте!!!
Відповісти
Сірожа гражданський а Матвієнко О.В. майор взагалі не проходив атестацію працює на Маневицькому посту???????
Відповісти
Почесний громадянин Луцька (зараз - заступник Х.Деканоідзе, поліція), очільник патрульної поліції Одеси, командир Тербату "Волинь" (зараз заст.нач.ГУНП на Волині), цих офіцерів об*єднує РМОП "СВІТЯЗЬ" (1-й і 3-й були його командирами), об*єднує війна на Сході і безпосередня участь в ній. Невже вони допустять, щоб Серьожа і К служили в ГУНП на Волині) (з Одеси за ними багато питань).Для відомих волинян - тест на небайдужість, громадську свідомість і бажання змінити поліцію на кращу!!!
Відповісти
казали буде краще а стало ще гірше.як крали так крадуть ще більше.погано перевіряли нових:як не путан то наріків то ворюг понабирали
Відповісти
Дивлюся на список і просто жахаюся. Кого ми вибираємо! Хто проходить атестацію на слідчих та дільничних працівників! Хто все ж таки проводить дану атестацію наших працівників поліції! Допустіть мене бути присутнім... Немає просто слів... Євлошевский Олександр Володимирович (працівник поліції, що був звільнений) наразі пройшов атестацію - син Євлошевського Олесандра Володимировича (перший заступник УМВС України у Волинській області) здійснили продаж чужої земельної ділянки. Підробили витягі з ДЗК, технічну документацію, і ін. Подав документи в НАБУ, Ген. прокуратуру, Волинську прокуратуру - нічого з ними не можу зробити. Можливо хтось порадить як і що в подальшому з ними робити...
Відповісти
Да,это животное творило в Одессе страшные вещи,таких нужно расстреливать.
Відповісти
Останні новини
Знайомтесь, Сірьожа: волонтер показав, як звільнені «менти» «протискаються» в поліцію Волині
08 листопад, 2016, 17:38