Луцькі «віпи» написали диктант з української мови

Луцькі «віпи» написали диктант з української мови
У День української мови та писемності депутати, чиновники та журналісти сіли за шкільні парти, щоб разом зі всією країною написати Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Колективна перевірка знань з рідної мови відбулася 9 листопада у стінах луцької школи №9, - пише Ірина Новосад на шпальтах Район. Луцьк.

Школярі разом із вчителями влаштували справжнє свято. В холі гостей зустрічали діти у вишиванках та зі словами: «Вітаємо вас зі святом – Днем української мови та писемності».

Відважилися написати диктант заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця, телеведуча Галина Падалко, активіст «Народного контролю» Михайло Шелеп, керівник туристичного агентства «Патріот» Богдан Климчук, прес-секретар Управління патрульної поліції міста Луцька Ольга Бузулук, депутат Луцької міської ради Майя Шостак, журналістка радіостанції «Луцьк» Яся Рамська, керівник рекламного відділу СІД MEDIA GROUP Ольга Бондарук, редакторка інтернет-видання «Таблоїд Волині» Ірина Сасовська та журналістка цього видання Ольга Магас, а також керівник мережі гіперлокальних сайтів «Район.in.ua» Ірина Новосад.

Цього року текст мав назву «Україна на зламі тисячоліть». В ньому йшлося про нашу історію та досягнення. Він містив багато власних назв та традиційно складну пунктуацію.

«В мене дуже приємні враження від радіодиктанту. Зараз відкрию словник і дивитимусь, чи правильно написала слова, в яких я сумніваюся. Наступного року обов’язково знову долучусь до акції», – розповіла депутат Луцької міської ради Майя Шостак.

Поділився враження від радіодиктанту й директор школи Олександр Дубина. Він розповів, що де б не працював, завжди День української мови та писемності сприймали як свято.

«Я пам’ятаю, ще перші радіодиктанти. Ми тоді намагалися впіймати потрібну хвилю. Зараз все простіше, технічні можливості кращі. Це добра ідея. І варто більше залучати відомих людей, адже наші діти часто на них орієнтуються», – переконаний директор школи.

Олександр Дубина пригадав, як минулого року писав радіодиктант майстер музичних інструментів Віктор Іщук.

«Діти тоді перешіптувалися і цікавилися, хто це. Адже Віктор має яскраву нетипову зовнішність, це привертає увагу. Добре, що диктант пишуть різні люди», – каже Олександр Дубина.

До речі, учні цього дня перевіряють і своїх вчителів на знання української мови: влаштовують їм бліц-інтерв’ю, опитування. Також у День української мови та писемності щороку у школі влаштовують свято вишиванки.

За словами директора, традиційно радіодиктант пишуть усі старшокласники. Найменших вирішили цього року не залучати до акції, бо минулоріч дітки не встигали записувати текст і дуже засмутились.

До слова, луцька школа №9 була колись «російською», але сьогодні мало хто з учнів про це знає. Цікаво й те, що сам директор – етнічний росіянин, який, переїхавши до Луцька у 1993 році із Харкова, лише тут почав розмовляти винятково українською.

«Я перейшов сюди на роботу у 1997 році, і з того часу вітаюся зі всіма не інакше як «Слава Україні». Тоді за це могли вигнати з роботи. Але сьогодні наші учні – дуже патріотичні та свідомі діти», – наголосив Олександр Дубина.

Луцькі учасники Всеукраїнського диктанту національної єдності здали свої роботи на перевірку директорові школи, який за фахом вчитель української мови та літератури. Олександр Дубина пообіцяв перевірити диктанти, та запевнив, що результати публічно не розголошуватиме.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі «віпи» написали диктант з української мови
09 листопад, 2016, 19:40