У Луцьку засідання поліцейської комісії скінчилося скандалом

У Луцьку засідання поліцейської комісії скінчилося скандалом
УВАГА! ПЕРЕДРУК ЦІЄЇ ПУБЛІКАЦІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ!

У Луцьку на засіданні поліцейської комісії Головного управління Нацполіції області встигли розглянути лише одну кандидатуру на посаду слідчого. Після заборони знімати співбесіду з боку наступного кандидата журналісти відмовилися припинити зйомку, мотивуючи це гласністю засідання та суспільним інтересом. Тож члени комісії прийняли рішення припинити засідання.

Засідання комісії відбувалося 17 листопада

Відтак, були заплановані співбесіди із 18 кандидатами на службу в поліцію. Щоправда, ще до початку засідання повідомили про те, що один із кандидатів відмовився від її проходження.

Коли поліцейська комісія розпочала роботу, перший кандидат не мав зауваг щодо фіксації процесу проходження, тож член комісії провели співбесіду із Володимиром Ялошевським. Опісля співбесіду проходила Ольга Якимлюк, яка теж претендувала на посаду слідчої.

Кандидатка вже працювала слідчим, а згодом – у секторі взаємодії із громадськістю. Проте перед початком співбесіди на запитання комісії кандидатка відзначила, що їй «чисто із загальнолюдської сторони» неприємно, коли її знімають.

«Справа не в суді, а в тому що ви будете задавати особисті питання, тому я б не хотіла б, що б це виносили на загал», - зазначила вона. Члени комісії уточнили, що згідно законодавства не мають права ставити таких питань.

Журналістка Марія Доманська посилалася на закон України про Національну поліцію, де вказано, що засідання комісії відбувається гласно та відкрито. Посилалася вона й на суспільний інтерес до засідання комісії та особи, яка проходить співбесіду У випадку наявності претензій вона порадила кандидатці у випадку наявності претензій подавати до суду.

Юрист управління Оксана Забожчук відзначила, що Якимлюк має право на заборону зйомки. Доманська натомість порадила у такому випадку звертатися до суду.

Тож через неможливість вирішити колізію щодо гласності і заборони та відмову журналістки припинити відеозйомку члени комісії вирішили закрити засідання комісії. Тож співбесіди із Якимлюк та іншими претендентами на посаду проведуть згодом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кінщики випустили дух...
Відповісти
Процес має бути гласним, просто журналістам не можна без дозволу особи розголошувати інформацію про
ПРИВАТНЕ ЖИТТЯ. Що є приватним життям чітко визначено законом.
Отже, не готові до гласності і відкритості - не йдіть на службу, якщо вам є що приховувати.
Відповісти
Якщо ховається на співбеседі, що буде ховати при виконанні? $$$
Відповісти
Якщо хтось десь побачить мента,то одразу знімайте на відео(даже якщо він в громадському туалеті)і викладайте в інтернет.Нехай знають,що народ їх контролює.
Відповісти
А провірте но..за які такі грошики має новеньку квартирку ця сама юристочка Ксенія...і її маман нехай декларацію покаже)))...і Оксана...зміни вже зачску нарешті...а то як полішучка
Відповісти
Якщо ти йдеш на таку посаду,яка передбачає публічність-то це, соррі, апріорі не приватність. Обирайте вже щось одне, а то хочете і те, і те, і десяте... Ще б в прокуратуру так само транслювали,як на вакансії людей обирають, як там "комісії" створюють "чесно"! і що ці комісії собі дозволяють! І що це за мода на співбесідах про особисте життя розпитувати??? Роботодавець не має права згідно законодавства такі запитання ставити...
Відповісти
Оля Валянік дивується що не потрапила на комісію)) Щоб стати слідчим потрібно за фахом юридичну освіту і навчання пройти не 2 місяці, а як мінімум 4-5 років!, Після закінчення ВНУ Л.Укр. можна тільки у жовтій пресі або у школі працювати, і то зі сміхом))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку засідання поліцейської комісії скінчилося скандалом
17 листопад, 2016, 17:34