Фестиваль кіно в Луцьку відкриють фільми про Майдан

Фестиваль кіно в Луцьку відкриють фільми про Майдан
Уже втретє у Луцьку Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відкривають стрічки про Майдан.

Цьогоріч організатори фестивалю запрошують лучан і гостей міста на перегляд кількох короткометражних фільмів циклу «Енциклопедія Майдану».

Стрічка «Євромайдан SOS» – це розповіді тих, хто вже наступного після побиття студентів дня відкрив «гарячу» лінію для постраждалих і волонтерів-адвокатів, аби надати юридичну підтримку та захист учасникам протесту. Сьогодні активісти Центру громадянських свобод ведуть моніторинг військових злочинів, займаються міжнародною адвокацією та боряться за звільнення українських політичних в’язнів у Росії.



«Крим SOS» – це історія про діяльність кримських активістів від часу окупації півострова і до сьогодні. Фільм «Мова» стирає межі умовного поділу на «своїх» і «чужих», змушує переглянути своє розуміння і сприйняття тих, хто родом зі Сходу і Півдня України.


Після перегляду відбудеться зустріч із Олександрою Романцовою – активісткою ініціативи «Євромайдан SOS», координаторкою проектів моніторингу порушення прав людини на Сході України та в Криму «Центр Громадянських Свобод»/Євромайдан SOS.

За останні 2 роки Олександра організувала та взяла участь у більш ніж 40 моніторингових виїздах в зону АТО, відповідає в організації за співпрацю з Радою Європи, агенціями ООН, ОБСЄ та Європейського союзу.
Також до дискусії запрошено волинських волонтерів, котрі тримали і продовжують тримати невидимий фронт, а також тих, кого ми ще досі називаємо «переселенцями».

Відкриття фестивалю відбудеться 28 листопада о 18:30 у Палаці культури міста Луцька.

ВХІД на всі кіноперегляди ВІЛЬНИЙ!

***

Координатор фестивалю на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб»

Організатори Міжнародного фестивалю – Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Партнери – Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Docudays UA, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фестиваль кіно в Луцьку відкриють фільми про Майдан
23 листопад, 2016, 10:28