Лучанину дали 6 років за зброю, привезену із зони АТО

Лучанину дали 6 років за зброю, привезену із зони АТО
Жителя міста Луцька, який неодноразово був у зоні антитерористичної операції, засудили до 6 років тюрми через зброю, яку він привіз зі сходу та зберігав у себе вдома.

З вироку Луцького міськрайонного суду вбачається, що всередині липня минулого року засуджений кілька разів їздив в зону АТО, а саме в район м.Щастя, Луганської області. Там він знайшов ручну осколкову гранату «Ф1», яку підшив до жилета та носив із собою, запал до неї, самозарядну гвинтівку Токарєва та патрони різного калібру.

Всі ці боєприпаси чоловік привіз на Волинь та зберігав їх у себе вдома. Допоки він перебував тут, то продовжував займатись волонтерством та ремонтував автомобілі, які відправлялись у зону АТО.

Так, під час ремонту одного з автомобілів до лучанина прийшли працівники УСБУ у Волинській області та запитали чи має він зброю.

На що чоловік одразу зізнався та розповів, що вдома тримає гранату.

І уже через кілька днів до будинку волонтера прийшли з обшуком, під час якого виявили усі боєприпаси. Проти нього відкрили кримінальне провадження за статтею незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами.

Зауважимо, що на час вчинення злочину чоловік вже відбував іспитовий термін. У Рівному його засудили до 5 років тюрми з трирічним іспитовим строком за виготовлення, зберігання, перевезення чи ввезення в Україну підроблений грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї.

Відтак, Луцький міськрайонний суд при обранні міри покарання зловмиснику врахував і цей факт та призначив йому до відбуття 6 років позбавлення волі.

Зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя, АТО, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанину дали 6 років за зброю, привезену із зони АТО
23 листопад, 2016, 11:59