У Луцьку разом із активістами Майдану відкрили фестиваль документального кіно

У Луцьку разом із активістами Майдану відкрили фестиваль документального кіно
З 28 листопада у Луцьку розпочався фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року його відкрили фільмами із циклу «Енциклопедія Майдану».

У перший день фестивалю глядачі мали можливість переглянути стрічки про роботу ініціатив «Євромайдан SOS», «Крим SOS» та активістів, що організували курси української мови для російськомовних громадян, переважно у східних та південних областях.

Після цього про їх роботу із перших днів Майдану розповіла представниця «Євромайдан SOS» Олександра Романцова.

«Я побачила, що на Михайлівській площі зібралися зовсім інші люди. Це не ті самі студенти, не ті самі партійні активісти, які до того були на Майдані. Це були батьки тих, які мають дітей такого ж віку, як побиті студенти. Це були люди, які дуже злилися. Вони не мали до Асоціації (з ЄС,- ред.) ніякого відношення. Вони просто хотіли, щоб таких студентів не били», - розповідає вона про події наступного дня після побиття студентів на Майдані «Беркутом».

За словами Романцової, навіть після закінчення активної фази Майдану багато учасників їх ініціативи далі змінюють країну. Зокрема представниця «Євромайдан SOS» Анастасія Розлуцька пізніше стала однією із ініціаторок запровадження системи «Prozorro».

«Дуже багато тих, хто були в «Євромайдан SOS», після того продовжили свої «Майдани». І для нас «Майдани» ще тривають. В когось в Міністерстві фінансів, в когось в освітній сфері, хтось їздить, як я, шукає безвісти зниклих», - відзначає Романцова.

За словами активістки, для того, щоб жити за євройпеськими стандартами, важливо постійно контролювати владу: «Питання в тому, чи ми готові із вами контролювати, як волинське обленерго реально розподіляє електроенергію. Наприклад, розібратися, чому завод платить за таким тарифом, а ми за іншим. Оце Євроунія. В Євроунії немає людини, яка б не розуміла, куди ідуть її податки. А ми собі це дозволяємо».

Також до дискусії про підсумки Майдану, зміни та перспективи реформ долучилися вихідці з Луганська Яна та Данило Агеєви, учасники луцького Майдану Михайло Шелеп, Михайло Наход, Марія Доманська та Богдан Шиба.

Наступний перегляді фільму «Українські шерифи» режисера Романа Бондарчука відбудеться 29 листопада о 17:00 в актовій залі Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Docudays UA.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку разом із активістами Майдану відкрили фестиваль документального кіно
28 листопад, 2016, 23:56