У Луцьку попередили про можливі звільнення комунальників

У Луцьку попередили про можливі звільнення комунальників
У разі підняття мінімальної заробітної плати до 3200 гривень з Нового року на луцьких комунальних підприємствах можуть розпочатись скорочення.

Про це заявив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, - пише Волинь24.

З його слів, підвищення «мінімалки» в два рази може стати великою проблемою не лише для комунальних підприємств, а й бізнесу загалом.

Він зауважив, що розмір заробітної плати та мінімальної зокрема, дуже сильно впливає на вартість товарів та послуг, які надають підприємства. Це стосується й утримання будинків та прибудинкових територій, опалення, гарячого та холодного водопостачання, прибирання тощо.

«Зважаючи на те, що процедура перерахунку тарифів дуже складна, ми будемо думати над тим, як оптимізувати фонд оплати праці і вкластись в тариф. Скорочення працівників – це один з варіантів. А в подальшому це, можливо, призведе до росту вартості комунальних послуг, нехай і невеликого», - зазначив Тарас Яковлев.

Водночас чиновник запевнив, що у Луцьку дуже мало комунальних підприємств, які платять працівникам заробітну плату, меншу від трьох тисяч гривень.

«Оклади можуть бути менші, але вони додають надбавки, преміальні. Натомість з нового року можуть бути більшими оклади, але не буде премій», - сказав Тарас Яковлев.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тарас в темі.Він хоч знає реальну зарплату рядових "роботяг",які тягнуть всю цю жекеховську корумповану верхівку-1500-2000 грн.Конторні криси,які свій зад не відривають від крісел і жодного разу не були в підвалах "Бухенвальда"отримують значно більше.Почніть зверху,випадкових людей там масса і буде економія і більш менш платня для реальних виконувачів робіт.
Відповісти
дирехторка луцькепла Малютіна отримує зарплату, як народний депутат, майже 15 тис. гривень. це зарплата п'яти операторів котельні.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку попередили про можливі звільнення комунальників
02 грудень, 2016, 14:29