Суд відпустив кіберзлочинця, якого розшукують у 30 країнах

Суд відпустив кіберзлочинця, якого розшукують у 30 країнах
Поліція оголосила в розшук 33-річного мешканця Полтави Геннадія Капканова, якого тепер звинувачують у замаху на вбивство правоохоронця. Кілька днів тому його зі стріляниною вже заарештовували, але суд відпустив його на волю.

Про це повідомляє ТСН.

Капканова розшукували останні чотири роки ФБР, Європол та поліція 30 країн світу. Його підозрюють в організації злочинного угруповання «Avalanche», що діяло сім років. Ця група розповсюджувала шкідливі програми, що використовувалися для розсилки спаму, крадіжки паролів, даних кредитних карт, DoS-атак тощо.

Злочинці контролювали 500 тисяч заражених вірусами комп'ютерів у 180 країнах світу. За даними Європолу, через роботу «Avalanche» фінансові втрати у світі можуть сягати 100 мільйонів євро.

Затримання відбулося 30 листопада в житловій 4-поверхівці в центрі Полтави. Для цього задіяли елітний спецназ. Під час затримання Капканов відстрілювався та намагався втекти через балкон четвертого поверху. Але його таки заарештували.

Але 1 грудня Октябрський райсуд Полтави відмовився дати дозвіл на арешт підозрюваного у кіберзлочинах Геннадія Капканова. Про 40 діб арешту прохав прокурор, наголошуючи, що справа міжнародна, тож згодом його планували передати Німеччині, де йому загрожує 10 років в'язниці – через 1152 злочини, якими було завдано збитків на 6 мільйонів євро.

Проте суддя Лариса Кулешова відмовилася задовольнити клопотання прокурора, аргументуючи своє рішення тим, що Капканов є українцем, а, згідно із законами, громадян України не видають іншим країнам.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І знову шняга, яка нікому не цікава.
Відповісти
Останні новини
Суд відпустив кіберзлочинця, якого розшукують у 30 країнах
04 грудень, 2016, 06:26