Олександр Ткачук презентував програму дій на посаді голови Княгининівської громади*

Олександр Ткачук презентував програму дій на посаді голови Княгининівської громади*
У Княгининку 4 грудня відбулося зібрання мешканців громади, під час якого кандидати на посаду голови презентували програми.

Ще за півгодини до початку дебатів жителі сіл поспішали до приміщення княгининівського будинку культури. Цікаво, що цього разу прийшли не тільки виборці старшого віку, але й було багато молоді, якій небайдужа доля громади.

Олександр Ткачук презентував програму, в якій, як вважає кандидат, нема політики, а лише конкретні справи, які будуть зроблені на благо громади.



Отож першим йде пункт про чи не найболючіше питання громади - сміттєзвалище біля села Брище. Кандидат зобов'язується навести лад та забезпечити екологічну безпеку на сміттєзвалищі, встановити постійний контроль громади над ситуацією на полігоні.

Друга болюча тема - це транспортне сполучення з обласним центром. Це важлива тема, адже багато мешканців громади працюють в місті, а їхні діти відвідують міські навчальні заклади. Олександр Ткачук ставить завдання зберегти маршрутку №22 та збільшити кількість рейсів у населенні пункти громади.

Третій та четвертий пункти програми перегукуються - забезпечити жорстокий контроль доходів та видатків громади та створити сприятливі умови для наповнення бюджету ОТГ в процесі фінансової децентралізації.



Новій громаді потрібно залучати більше коштів на розвиток, адже Україна попри опір старої системи рухається в бік зменшення влади центру. Що змушує місцеву владу шукати нових джерел надходжень.

Своє бачення Ткачук і раніше озвучував під час зустрічей з виборцями. На його думку, потрібно перебирати досвід інших громад та шукати інвестиції, зокрема, й з-за кордону. Крім того робитиметься акцент на залученні грантових коштів. Тим більш під боком Луцьк, який успішно залучає гранти, наприклад, на утеплення міських будівель.

П'ятим пунктом кандидат ставить мету покращити матеріально-технічне забезпечення закладів освіти, охорони здоров’я та підвищити стандарти соціального захисту членів громади.

Зокрема, йдеться про відкриття амбулаторії загальної практики та сімейної медицини в селі Княгининок. А в Рокинях необхідно розширити дитячий садочок і побудувати окремо ФАП.

Крім того, як вказано в шостому пункті, на території громади з'явиться філія Центру надання адміністративних послуг.



Сьома та дві наступні тези програми - реорганізувати місцеве комунальне підприємство. Чимало уваги Ткачук у документі приділив вивезенню сміттю та централізованому водопостачанню. Мовляв, коли стану головою, візьмуся налагодити централізований та ритмічний вивіз побутового сміття з населених пунктів ОТГ.

І останній десятий стосується відновлення ефективної роботи очисних споруд на території громади.

«Нас чекає важка та клопітка праця. Я та моя команда чітко знаємо, що треба робити і як. У всіх одна мета – добробут в громаді», - завершив він виступ з презентації програми.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Олександр Ткачук презентував програму дій на посаді голови Княгининівської громади*
05 грудень, 2016, 12:26