Які вулиці у Луцьку прийдуть на заміну «комуністичним»

Які вулиці у Луцьку прийдуть на заміну «комуністичним»
У Луцьку члени комісії з питань впорядкування назв вулиць міста затвердили назви для 13 вулиць, які підпадають під декомунізацію. Питання щодо 6 розглянуть додатково.

Представник Інституту національної пам’яті Леся Бондарук розповіла, що над новими назвами для вулиць працювала група фахівців. Тож, у Луцьку 19 вулицям запропонували нові назви, які вони напрацювали. Проте депутати затвердили не всі запропоновані назви.

Підтримали пропозиції перейменування вулиці Боженка у Магістральну, вулицю Говорова – у Павла Чубинського, сусідню вулицю Нікішева – у вулицю Михайла Вербицького. Провулок та вулицю Красовського хочуть замінити на провулок та вулицю відомої упівки,очолювала військову розвідку штабу УПа-Північ «Січ» Галини Коханської.

Окрім того, депутати підтримали пропозиції замінити назву вулиці Макаренка на Долинну, а Революційну – на Акацієву. Схвально також оцінили перспективу перейменування вулиці Шевцової на Староброварну.

Провулок Червоноармійський хочуть перейменувати на Черешневий, Воїнів-Інтернаціоналістів на Воїнів-афганців, Гастело – на Люблінську, Ватутіна – на Ліщинову.

Натомість відклали обговорення можливості перейменування Федорова на Святого Миколая, Папаніна – на Арсена Річинського, Панфілова – на Анатолія Пашкевича та Островського – на Олександра Байдукова.
Тривають і пошуки варіантів для перейменування вулиці Ярощука.

На думку членів комісії, ці варіанти ще потребують додаткових обговорень. Щодо Молодогвардійської, яку пропонували перейменувати на Крайню, то члени комісії обговорять варіанти перейменування з мешканцями, аби почути їхні варіанти – мовляв, когось може ображати назва «Крайня».

Виникали дебати і щодо інших питань. Зокрема, хвилювало членів комісії, чи достатньо велика вулиця «дісталася» таким визначним діячам, як, скажімо, Чубинський. Окрім того, мали зауваги й до перейменування на іменні вулиці, а депутат Павло Данильчук запропонував зібратися та затвердити список діячів, чиї імена будуть присвоювати вулицям.

Тож, зрештою члени комісії підтримали названі зміни. У подальшому їх розглянуть на сесії міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Собака - лиже яйця, а депутати?
Відповісти
Хочуть перейменувати "Воїнів Інтернаціоналістів на Воїнів-афганців".
Вибачте, але дурня якась. "Афганці" - це власна самоназва "інтернаціоналістів". Якщо дивитись ширше, то "воїни-афганці" - це ті ж самі моджахеди, і врешті-решт пуштуни. Ті, проти кого воювали наші "афганці"...
Відповісти
Подивишся на дослівний англомовний переклад на зупинках і розумієш, що Луцьк то пустеля населена дикунами.
Відповісти
Депутатів в Луцьку забагато,ось і щукають для себе забавки.В клятій Москві, з населенням білше 10 млн.,в іхній "городской думе", щось на зразок луцької міської ради, 35 депутатів. 1 депутат на 285 тис. виборців. І вистачає.
Відповісти
Останні новини
Які вулиці у Луцьку прийдуть на заміну «комуністичним»
13 грудень, 2016, 12:01