Луцькі перевізники вимагають підвищити плату за проїзд до 4 гривень

Луцькі перевізники вимагають підвищити плату за проїзд до 4 гривень
Зважаючи на ріст тарифів на пальне, зношеність автобусних парків та підвищення мінімальної зарплати луцькі перевізники вимагають підняти тариф на проїзд у маршрутках до 4 гривень.

Про це вони заявили сьогодні, 16 грудня, під час круглого столу.

Свою позицію вони мотивують тим, що тарифи на перевезення у луцьких маршрутках вже давно не відповідають економічним реаліям. І уже сьогодні собівартість перевезення пасажирів у луцьких автобусах становить більше як 4 гривні.

Причиною цьому стало одразу кілька чинників, зокрема, ріст цін на пальне, позаяк від 51% до 65% собівартості тарифу займають саме витрати на пальне.

Водночас, перевізники переконують, що з 1 січня 2017 року в країні планується підвищення мінімальної заробітної плати, що в свою чергу потягне за собою збільшення зарплатного фонду працівникам.

Окрім того, компанії перевізників нарікають на тому, що Луцька міська рада зволікає із виплатою компенсації за перевезення пільгових категорій населення. А востаннє тариф на перевезення переглядався міськрадою аж взимку 2014-15 років.

За підвищення тарифів на транспортне перевезення у місті виступають представники ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД, ГО «Волинська обласна асоціація автомобільних перевізників», обласна громадська організація «Асоціація захисту прав автоперевізників Волині» та одинадцять підприємців- перевізників, які працюють на маршрутах № 8, 9а, 10,12, 22,24, 25, 26, 28, 29, 30, 32.

В разі, коли міськрада не виконає вимогу перевізників, ті погрожують призупинити рух автобусів за цими маршрутами, що може призвести до транспортного колапсу в місті.

В свою чергу заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко заявив, що озвучену інформацію в міськраді візьмуть до відома, вивчать ситуацію, а остаточну відповідь дадуть у січні 2017 року

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хочу 5 грн. і добитих "богданів"! Слава вальцманам.
Відповісти
оголошуйте новий тендер і може хтось буде за 3грн возити. чи може ті їзьдюки працювали на зарплату1600грн,це власники не платили податки,а зараз прийдеться і того скулять
Відповісти
А міська влада не пробувала хоча б один день порахувати кількість пасажирів і порівняти з прибутками, які офіційно показують перевізники.
Відповісти
Не занадто зажерлись, гаспада? Проїзд у маршрутках КИЄВА(!) по 3,50 і по 4 грн. (залежно від маршруту). А вартість проїзду і перевезення у тамтешніх пробках НЕЗРІВНЯННО ВИЩІ. Попустіться, нешановні! Вартість пального за два роки ТОЧНО НЕ ЗМІНИЛАСЬ. Зарплата - так, можливо. А на рахунок ремонту: СПОЧАТКУ ПОВІДРЕМОНТОВУЙТЕСЬ, А ВЖЕ ПОТІМ В РЕЙС КАТАЙТЕ І ГРОЗІТЬСЯ СВОЇМИ СТРАЙКАМИ!
Відповісти
Страшно цікаві качелі. Після минулорічного підняття цін на паливо перевізники вимагали підняти ціни на проїзд з 2-х до 3-х грн. Підняли. Але потім ціни на паливо поступово знижувались (але перевізники не знижували вартість проїзду), якийсь час були стабільні і зараз знову піднялись. І знову перевізники вимагають підняти ціни. Але вартість палива в 2015 році, коли зросла вартість перевезення і зараз практично та сама!!!!!
Відповісти
Пропоную всім лучанам один день в суботу чи в неділю користуватися тролейбусами нехай маршрутки поїдуть пустими подивитися хто від кого залежить і закриють роти. Заради експерименту
Відповісти
Нехай страйкують, як їм усе місто кілька днів пострайкує і не буде їздити на їхніх катафалках тоді побачим хто кого.
Відповісти
А ху-ху не хо-хо
Відповісти
в цьому переліку просящих є 47 маршрутка? якщо так - шліть їх ну ..й! уроди, ви спочатку пустіть стільки маршруток скільки їх має бути на маршруті, зробіть так шоб в них не воняло і найміть водіїв адекватних, а вже ПОТІМ можна буде поговирити про тарифи!
Відповісти
за що люди мають БІЛЬШЕ ПЛАТИТИ??? за давку в маршрутці? чи за стояння на морозі, поки вона не завелась зранку?? чи може за те що водій газує і гальмує як йому хочеться,так ніби він їде сам на свому спорткарі? безсовісні ненажерливі свині
Відповісти
Хай страйкують хлч 10 років підряд! Люди толейбусами, авто, таксі, велосипедами поїдуть,але Вам 4грн. точно не бачити!!! Нічого собі! Хай спочатку маршрутки придбають нові, опалення там зроблять, за GPS графіком їздять, прибирають в салоні, ролети на вікнах, без шансонів, без хамства,лише сидячих нехай беруть (без стоячих), спалчують всі податки, термінали поставлять, почнуь квиточки продавати в магазиах чи газетних кіосках і тоді, тільки тоді нехай думають про 4грн.!!!
Відповісти
Мені здається, що найкращою мотивацією для підняття цін мали б стати чисті та охайні маршрутки, ввічливі водії, чіткий графік руху. А так, вибачте шановні. Давно думав на ідеєю (беріть та втілюйте)чому б міській раді, чи громадським організаціям не запровадити конкурс на кращу маршрутку, кращого водія та кращого перевізника. Переможцям: водію грошова премія, знижка на техогляд машини. Перевізнику пільгові умови. Найгірших звільняти з роботи та позбавляти ліцензії. Одна умова, конкурс має тривати на протязі року.
Відповісти
Сегодня стал свидетелем того, как один из водителей маршрутки ВНИМАНИЕ! одновременно: разговаривал по телефону, давал сдачу, и делал очень крутой маневр на дороге следствием которого могла стать авария. Обошлось тем, что просто задели боковое стекло другой маршрутки. Что примечательно в этом моменте! Я и другие пассажиры заранее знали о приближающейся аварии... это происходило не мгновенно! Расстояние между маршрутками уменьшалось постепенно! Все просто думали что в какой момент водитель среагирует. Поэтому многие кто хотел увидеть его лицо могли подумать, что он напряженно вычисляет когда приостановить авто во избежание столкновения и возможной опасности для жизни пассажиров. Однако лицо молодого спортсмена выражало полную умиленность от беседы с девушкой по телефону! Никто не сказал ему ни слова. Потому что все думали, что он знает, что делает. Кто-то из ваших дочерей мог сегодня не доехать домой, ваша жена могла бы вернуться с перебитыми зубами, или без глаза. Вы думаете я утрирую. Нет, боковое зеркало другой маршрутки было всего в нескольких сантиметрах от меня, чудом авто задело его о металл. ведь если бы зеркало врезалось в стекло... короче, за последние дни моей езды на маршрутках я видал многое... некоторые стоят долго на остановках, из колонок часто играет русский шансон, навязчивой рекламой не обклеены только пассажиры... часто пропускают остановки не извиняясь... короче, если будет по 4 грн я устрою вам такой юридический подход к этому делу, что вы либо уровень обслуживания поднимите либо опуститесь надолго туда где сыро...

П.С. водитель не остановился задев боковое стекло другой маршрутки, умиляясь разговором по телефону он никак не отреагировал на это и просто поехал дальше..
Відповісти
Останні новини
Луцькі перевізники вимагають підвищити плату за проїзд до 4 гривень
16 грудень, 2016, 11:30