У Луцьку створять карту Старого міста для незрячих

У Луцьку створять карту Старого міста для незрячих
Ініціативна група з Луцька перемогла в конкурсі малих грантів DREAMactions, в межах якого 10 проектів отримають фінансування та будуть реалізовані в містах України.

Мета конкурсу – стимулювати ініціативних громадян до реалізації практичних міських проектів у різних напрямках, - повідомили організатори - підприємницький фонд WesternNISEnterpriseFund та школа урбаністики CA.

Ірина Озимок, керівник Програми місцевого економічного розвитку Western NIS EnterpriseFund: «Ми отримали 512 заявок на конкурс, тому відбір був надзвичайно складним. Для нас пріоритетом було підтримати саме ті проекти, які мають сформовану команду, підтримку громади, а також співпрацюють із місцевою владою і бізнесом. Адже такі проекти зможуть існувати й розвиватися далі, коли грант закінчиться».

Валентина Зотова, директор CANactions: «Ми будемо уважно стежити за успіхами втілення проектів-переможців. Адже крім фінансування вони отримають менторську підтримку та можливість обміну досвідом з іншими командами. Ми переконані, що підтримка ініціативних місцевих команд у втіленні їхніх проектів надзвичайно важлива для того, щоб українські міста ставали комфортними для мешканців».

Фінансування у розмірі до 5000 доларів США отримали такі проекти:
• Облаштування піднятих пішохідних переходів на вулицях, м.Долина, Івано-Франківська область;
• Урбан-фестиваль «Сеанс міського сканування», Івано-Франківськ;
• Доступний стадіон для всіх без обмежень, м.Городня, Чернігівська область;
• «Фотофакт» (фотофіксація виконання усіх робіт та вирішення проблем у місті), Дніпро;
• «Компола» (встановлення термокомпостерів для перетворення відходів шкільних їдалень на компост), Київ;
• «Чисто: Замкова Гора», Київ;
• Тактильна карта історичної частини міста для людей із вадами зору, Луцьк;
• Творча платформа: трансформація історичної пам’ятки міста, Бар, Вінницька область;
• Бібліомайданчик «OpenAir», Бахмут, Донецька область;
• Мережа шкільних урбаністичних проектів, яка охопить 30 малих міст півдня та сходу України.

За умовами конкурсу, проекти мають бути реалізовані до 1 липня 2017 року.

Довідка

Конкурс малих грантів DREAMactions пройшов в Україні вже вдруге. У 2016 році за підтримки WesternNISEnterpriseFund та CANactions були реалізовані сім міських проектів.

Western NIS EnterpriseFund (WNISEF) –перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом $150 млн, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Він має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF забезпечує фінансування інноваційних, високоефективних програм, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові. www.wnisef.org

CANactionsSchoolforUrbanStudies – це освітня платформа, місія якої – сприяти створенню в Україні місць та спільнот, де люди будуть задоволено жити та працювати. Ми об'єднуємо найкращий світовий досвід у сферах архітектури та урбанізму, аби навчати та надихати відповідальних та активних агентів змін. Платформа діє у форматі щорічного Архітектурного фестивалю, CANactionsSchoolforUrbanStudies та Публічної програми. www.canactions.com

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку створять карту Старого міста для незрячих
23 грудень, 2016, 15:52