Весільні перепої, продажі: звідки у сейфі волинського чиновника-хабарника 70 тисяч доларів

Весільні перепої, продажі: звідки у сейфі волинського чиновника-хабарника 70 тисяч доларів
Луцький міськрайонний суд скасував арешт накладений на 70 тисяч 380 доларів США та 10 тисяч 160 євро, які вилучили у банківському сейфі затриманого на хабарі заступника начальника управління Держархбудінспекції на Волині Сергія Шемейка.

Про це пише Четверта влада з посиланням на ухвалу суду від 19 грудня.

Нагадаємо, заступника начальника управління Держархбудінспекції на Волині Сергія Шемейка, який також виконував обов`язки начальника управління, в листопаді затримали на хабарі.

Правоохоронці встановили, що чиновник через двох посередників систематично вимагав гроші від місцевих забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності.

Під час проведення обшуків за місцями проживання зловмисників оперативники спецслужби вилучили майже 30 тисяч доларів США та 30-мм снаряд. Згодом в прокуратурі повідомили, що із банківської комірки в посадовця ДАБІ вилучили близько 100 тисяч доларів та 10 тисяч євро. Наприкінці листопада суд ухвалив посадити під цілодобовий домашній арешт підозрюваного.

Так, як повідомив адвокат посадовця ДАБІ Олег Антонюк, родичі його підзахисного звернулися до суду, аби скасувати арешт на кошти, які належать їм.

В ухвалі суду йдеться, що 17 листопада Феміда наклала арешт на 80 тисяч 380 доларів США та 10 тисяч 160 євро, які вуличили під час огляду банківського сейфу № 12 у приміщенні філії Волинської обласного управління АТ «Ощадбанк» на вул. Львівській, 63 у Луцьку. Заявники ж просили скасувати арешт із 70 тисяч 380 доларів США та 10 тисяч 160 євро і повернути їх.

Під час засідання суду чотири свідки підтвердили, що вказані кошти належать заявнику – родичу підозрюваного посадовця ДАБІ.

«Враховуючи ті обставини, що як встановлено в судовому засіданні зі слів свідків про те, що вилучені грошові кошти належать саме ОСОБА_1 (у реєстрі судових рішень вилучають персональні дані фігурантів, – авт.), які були здобуті від продажу квартири, також весільні кошти (перепій), а також кошти, що були накопичені ОСОБА_1, разом з тим, відповідно до ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 17.11.2016 року слідчому було надано дозвіл на проведення огляду в банківському сейфі № 12 Волинської філії «Ощадбанк», грошові кошти отримані в якості неправомірної вигоди (серії та номери банкнот, що збігаються із серіями та номерами банкнот, що були вручені останнім), однак слідчий вийшов за межі зазначеної ухвали слідчого судді та вилучив усі кошти, що знаходились у вищевказаному банківському сейфі, тому суд приходить до висновку, що дане клопотання слід задовольнити частково, скасувати арешт із нижчезазначених грошових коштів», – йдеться в ухвалі судді Андрія Сівчука.

Зрештою, суддя задовольнив клопотання родичів підозрюваного і скасував арешт із 70 тисяч 380 доларів США та 10 тисяч 160 євро.

– Його родичі зверталися, кому ці гроші належать, наскільки я знаю, – відповів адвокат Олег Антонюк. – Там зверталися люди чиї гроші були на зберіганні.

Водночас адвокат зазначає, що детальніше нічого не може розповісти без дозволу свого клієнта і органів слідства, зокрема про те, чому чиїсь гроші були в банківському сейфі Сергія Шемейка.

В прокуратурі Волинської області розповіли, що зняти арешт з коштів просили не просто родичі Сергія Шемейка, а його син.

– З клопотанням про зняття арешту з грошей звернувся син фігуранта й вказав, що гроші належать йому, – розповіла прес-секретар прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич. – І суд вирішив зняти арешт попри те, що прокурори доводили, що це все не може бути правдою, зважаючи на рівень доходів і на те, що син останнім часом придбав два об`єкти елітної нерухомості.

Наталія Мурахевич зазначила, що рішення суду в цій ситуації прокуратура оскаржити не може, відтак прокурори звернулися до суду з повторним клопотанням про арешт майна.

Що ж до продовження арешту решти 10 тисяч доларів суд прийматиме рішення невдовзі. Зі слів прес-секретаря прокуратури області, із них по 5 тисяч доларів нібито належать дружині посадовця ДАБІ і невістці, які й звернулися з клопотанням про зняття арешту.

Водночас, суддя відмовив в іншому клопотанні, яке подавав уже сам посадовець Держархбудінспекції через свого адвоката. Воно стосувалося скасування арешту із 10 тисяч 280 доларів США, 61 тисячі 500 гривень, флешки, ноутбука та мобільного телефона, які вилучили за місцем проживання Сергія Шемейка.

«Враховуючи ті обставини, що 2 кредитні картки та грошові кошти, що на них знаходяться належать КБ «Приватбанк», тому арешт, що на них накладено необхідно скасувати, разом з тим, як встановлено в судовому засіданні кошти в сумі 61 500 грн., 10 280 доларів США та інше майно, що перелічене в клопотанні отримане внаслідок накопичення та на праві приватної власності належить підозрюваному ОСОБА_1, тому суд приходить до висновку, що це клопотання слід задовольнити частково, тобто скасувати арешт з 2-х кредитних карток КБ «Приватбанк», а в решті вимог клопотання, слід відмовити в задоволенні», – ухвалив суддя Андрій Сівчук.

– Картки є власністю банку, а не Шемейка чи ще когось. Якщо хочуть накласти арешт, то хай накладають арешт на рахунки, а не картки, – прокоментував ухвалу суду адвокат Олег Антонюк. – Гроші, то це особисті гроші Шемейка, які були в нього вдома вилучені. Вони задекларовані, з цим проблем немає. Суд повважав, що це спільне майно подружжя і тому арешт не скасував.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хахахахаха, розсмішили!!!!
Відповісти
цікаво те, що суддю Сівчука за пянку за кермом захищав саме адвокат Антонюк. А де відвід чи самовідвід?
Відповісти
а схеми старі
Відповісти
Житт по новому) і сміх і гріх!!! Кожного дня ловлять а нікого не садять так само буде із цим Клоуном! І суддя "незрозумілий" сумнівний. Їм напевно треба самосуди робити, як колись за часів козаків на Палю саджали.
Якщо люди не вбюунтуються його не посадять.
Відповісти
А снаряда теж повернули власнику?
Відповісти
Напевно, вся родина не пила , не їла, все заощаджували. Разом з тим примудрився купити за короткий період 2 квартирки в новобудовах(одну продав), нову машину, зробити 2 весілля,сину в Київі побудувати житло.Та ще багато іншого. Все нажито "непосильним трудом". Все як завжди.
Відповісти
Останні новини
Весільні перепої, продажі: звідки у сейфі волинського чиновника-хабарника 70 тисяч доларів
28 грудень, 2016, 06:22