Унікальне болото на Волині визнали у світі

Унікальне болото на Волині визнали у світі
Черемське болото у Волинській області отримало статус міжнародного значення.

Про це інформує прес-служба ВОУЛМГ.

Секретаріат Рамсарської конвенції надіслав лист на адресу Черемського природного заповідника, у якому повідомлялося про надання водно-болотним угіддям заповідника статусу міжнародного значення, а також присвоєння Черемському болоту порядкового номеру 2272.

Тож кількість водно-болотних угідь міжнародного значення в Україні збільшилася до 35, а їх загальна площа розширилась до 749,767 тис. га.
Водно-болотне угіддя міжнародного значення «Черемське болото» знаходиться у центрі межиріччя Прип'яті, Стоходу і Стиру нашої області. Науковці стверджують, що у прадавні часи тут було величезне озеро, від якого до наших днів «дожили» два голубих його «слідочки» – озера Черемське і Редичі. Більшість же території замулилося, утворивши в долині болото з торфовищем та прилеглими заболоченими лісами.

«Загальна площа водно-болотного угіддя становить 2975,7 га, і за розмірами це одне з найбільших блюдцевих боліт в Українському Поліссі та Європі загалом», – директор Черемського природного заповідника Степан Пащук.

Цими днями також відбулася презентація документального фільму «Сім природних чудес Волині», де є кінорозповідь і про Черемське болото та його унікальну рослинність.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: природа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Унікальне болото на Волині визнали у світі
29 грудень, 2016, 06:31