На Волині вигадали схему, як дешевше купити вживане авто з Європи

На Волині вигадали схему, як дешевше купити вживане авто з Європи
Лучанка придбала вживаний європейський автомобіль, не перетинаючи кордон, – на складах української митниці.

Про це повідомляють Факти. ICTV.

Аби придбати дешевше без акцизів вживане європейське авто, не обов’язково перетинати кордон. Виявляється, достатньо дістатися української митниці, на складах якої можна підібрати бажаний автомобіль у посередників.

Лучанка купила Volkswagen Golf за 4 тисячі євро. На українському ринку такий автомобіль коштує утричі дорожче. За новими правилами купівлі вживаних європейських автівок жінка мала сплатити за розмитнення 54 тисячі гривень. Ще й переганяти через кордон не довелося – поляки доставили автомобіль прямо на митний склад.

Але саме через це його відмовилися пропускати до України. Мовляв, жінка мала самотужки переганяти автомобіль через кордон. Однак, це обурило лучанку. Каже, такої норми в законі нема. Тож вона подала на митницю до суду і виграла справу.

Лучанка виграла суд у митників і довела, що не порушила закону, придбавши авто саме на митному складі, а не за межами країни.

Утім, чи стане це прецедентом – поки неясно. Митники подали апеляцію. Хоча парламентарі твердять: правда – на боці покупців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все нове забуте старе, в кінці 90 приганяли авто складалось гаїшниками два адмін протоколи за статті, що передбачали оплатне вилучення ( пянка, керування без номерів ітд) *чесний* суд приймав правильне рішення і все на реєстрацію, море машин так війшло
Відповісти
Останні новини
На Волині вигадали схему, як дешевше купити вживане авто з Європи
29 грудень, 2016, 13:43