«Сюрприз» для забудовників: У Луцьку «консультанти» прокуратури взялися за сумнівні будівництва

«Сюрприз» для забудовників: У Луцьку «консультанти» прокуратури взялися за сумнівні будівництва
Консультативна рада при прокуратурі Волинської області вимагатиме контролю за проведенням будівництв, які не мають належних на те дозволів. Активісти переконують, що таким чином хочуть повернути до бюджету кошти та запобігти виникненню нових незаконних забудов.

11 січня представники Консультативної ради вирушили на будівництво ЖК «forRest», яке здійснюють, як розповіли учасники акції, без дозвільних документів.

Голова Консультативної ради про прокуратурі Волинської області Григорій Остров розповів, що 5 січня відбулося спільне засідання ради та представників органів прокуратури. Одним із питань, які розглядали, були незаконні забудови та ухиляння від сплати податків. Тож представники консультативної ради написали звернення у прокуратуру та ДФС, у якому повідомили, скільки коштів втрачають місцеві бюджети через несплату податків. Так, лише від будівництва 4 ЖК у Луцьку, а саме «forRest», «Атлант», «Lucesoria» та «Рів’єра», місцевий бюджет недоотримав майже 1 мільйон 100 тисяч гривень.

Тож сьогодні представники Консультативної ради виїхали на місце будівництва ЖК «forRest», аби з’ясувати, чи провадяться тут роботи. На його території вдалося застати кількох працівників, тому представники ради кажуть, що роботи всередині будинку ведуться.

«На сьогодні у них немає жодного документу, який би дозволяв будівництво», - зазначив Остров. Представники ради вимагатимуть, аби будівництво припинили. ПП «Алеся», яке його провадить, так і не виготовило дозвільних документів після скасування попередніх. Тож, за словами представників дорадчого органу, будівництво може стати луцьким «Еліта-Центром», у який так і не зможуть заселитися люди.

«Наш колега з ради працює в БТІ і розповідав, що вже є проблема. Приїжджають люди реєструвати квартири, а їх немає, бо всі документи скасовані», - каже представник ради. Однак із представниками забудовника поспілкуватися не вдалося. Попри визнання будівництва незаконним, зупинити його поки не вдалося. Прокуратура навіть зверталася в РЕС, аби відімкнути електропостачання до будівництва.

Тож надалі представники Консультативної ради обіцяють «змушувати» прокуратуру, аби вони серйозно взялися за незаконні будівництва. У подальшому також планують звернутися у ДАБІ, аби отримати детальну інформацію з приводу документів на «сумнівні» будівництва.

У прокуратурі Волинської області повідомили, що кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем службових осіб ПП «Алеся», які діючи умисно провели будівництво житлового будинку по вулиці Володимирській у селі Великий Омеляник, що могло призвести до пошкодження стін будинку №109 на вулиці Володимирській у Луцьку, відкрили ще 18 січня 2016 року.

«На даний час у вказаному провадженні триває досудове розслідування», – повідомив прокурор Леонід Скучинський. Під час досудового розслідування провели перевірки ДАБІ, які встановили ряд порушень на будівництві. Тому скасували декларацію про початок будівельних робіт на вказаному будівництві.

Разом із тим, із інформації ДАБі у прокуратурі вбачають, що будівельні роботи продовжують. Тож інспекція, за словами Скучинського, вживає заходів щодо його припинення.

У прокуратурі призначили експертизу, аби з’ясувати зв'язок між руйнуванням сусіднього будинку та будівництвом ЖК «forRest». Зараз триває й експертиза, яка встановить відповідність будівництва існуючому проекту. Подальші ж рішення залежать від рішень експертизи.

У прокуратурі зазначили, що згідно чинного законодавства, відомством не здійснює нагляду за додержанням процесуальних законів. Тому фактичного впливу на дії інспекції вона не має.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому це ніхто не пише про ЖК Егоїст. Там дійсно реальні порушення.
Відповісти
"Нова постанова позбавляє власників прав на недобудовану нерухомість"
Згідно з рішенням Верховного суду забудовники можуть перепродавати недобудовані квартири, скільки їм заманеться на законній основі.
При цьому покупці квартир, будівництво яких ще триває, не мають жодних прав на свою покупку.
"Таке рішення ВСУ надало законної основи для шахрайських дій забудовників", - повідомляють юристи.
Навіть, у випадку повної сплати вартості квартири договір купівлі-продажу може бути розірваний забудовником за його бажанням без жодних пояснень та негативних для нього наслідків.
Відповісти
Конфіскувати будинок в цих горезабудовників і відати на потреби АТОшникам. Зробити так 1-2 раза і більше ніхто не буде будувати без документів....а то привикли коникі з гамна ліпити, а потім все порішати....
Відповісти
А чому коментар видалили??ВолиньPost,що за безлад?!Навчити працювати?
Відповісти
А чому наглядові органи не проводили таку переаірку коли розпочинали будівництво. А на дагий час люди хаплатили ха це житло, зважаючи на ціну одного квадратного метра. Учасникам АТО квартири поаинна забехпечити держава, а не ха рахунок інших громадян.
Відповісти
Не купляй в чужих купляй у своїх.
Відповісти
Мало активістам заплатили . Тому і незаконно . Рекетири що скажеш .
Відповісти
До чого тут Атлант, Луцеорія і Рів"єра. Вони кому заважають??
Будинки вже практично готові, квартири розкуплені. якщо не сплачені були якісь податки, де прокуратура була на стадії котловану?
Я особисто бачила оригінали дозвільних документів.
Що за стаття...
Відповісти
Мабуть грошенят не занесли щоб здати.На старті занесли і рік (365!!!!! днів) ніхто нічого не бачив. Тимчасова прокурорська сліпота...
Відповісти
Читаю і не перестаю дивуватись. У переліку незаконних будівництв - об'єкти виключно одного власника, офіційних доказів відсутності дозвільних документів на будівництво не має. Просто подумати логічно, будівництво багатоповерхівок - це ж, умовно, не підпільний ремон холодильників на дому, це ж у всіх на очах. Як можна було побудувати сотні тисяч метрів квадратних без документів? А про інші об' єкти чому ні слова? А Егоіст, а Затишний двір, а на Рованцях і ще декілька інших? -Обережно скрізь незаконні будівництва! -Щож робити? Де купувати? - Небійся, вихід є - ЛДБ... і ЛСТ... От де надійність і жодних проблем))) Так виходить? P.S. Тендер на продаж пільгових квартир АТОвцям (з найдорожчою вартістю метрів квадратних) виграв хто...? І це правильна відповідь - ЛСТ... Совпадєніє? Нє думаю)))
Відповісти
В мене виникло запитагня:для чого тоді нам прокуратура???І мільйони гривень на утримання цих хабарників...зарозумілих!!!
Відповісти
Нехай перевірять чи законним є це чудіще Козюри біля Стиру на Ковельській стоїть перед/за мостом і всі інші супернови жиліна луцького фальшивого..в ботанічному саду Луцька!Яка прокуратура?Луцька?Обласна?Пишіть уточнено все.А то загальні,розмиті речення без змісту.А ні валим забкдовника не з Луцька)))Ви статті вмієте писати,писаки???Що за активісти?Теж питання...
Відповісти
волинь пост чому ви видаляєте коментарі? ваш сайт став заказним. сексота)
Відповісти
А те що Егоїст стільки біди людям наробив чому ніхто не пише? ???
Де їхні дозвільні документи на початку будівництва були?
Відповісти
Здали першу чергу!Із ДОКУМЕНТАМИ!!!!!!!
Відповісти
Завдяки цьому забудовнику, була зруйнована монополія цін, від пана Ваймана та пана Чернухи!!! Що суттєво знизило вартість житла у місті Луцьку, і надало можливість купувати квартири не за космічними цінами. Особисто знаю , що було прохання до одного високого посадовця від " наших рідних" забудовників, дослівно "прищеміть хвоста, та виженіть з міста, і ми в боргу не залишимось". Тому і активізовується травля!!!! Лучани, не будьте пасивними, недопустіть цінової вакханалії від "ЛДБК" та "ЛСМ"!!!
Відповісти
Останні новини
«Сюрприз» для забудовників: У Луцьку «консультанти» прокуратури взялися за сумнівні будівництва
11 січень, 2017, 11:53