Луцькі депутати не дали гроші на пам’ятник Бандері

Луцькі депутати не дали гроші на пам’ятник Бандері
Депутати Луцької міської ради не підтримали виділення 350 тисяч гривень на спорудження пам’ятника Степану Бандері біля РАЦСу. Проект рішення планують доопрацювати, а сам пам’ятник перенести до скверу навпроти приміщення прокуратури.

Про це йшлося під час сесії міської ради у четвер, 12 січня.

Питання викликало досить жваву дискусію. Як пояснив голова фракції «Укроп» Ігор Поліщук, тривають дискусії щодо місця розташування пам’ятника та його вартості. Він пропонує провести громадські слухання і визначити, чи справді потрібен там пам’ятник у такому вигляді.

Натомість Микола Собуцький поцікавився, скільки вже пожертвували на пам’ятник громадяни, і на що витратили 250 тисяч обласного бюджету та 200 тисяч із міського бюджету, які виділяли раніше.

Депутат Микола Федік відзначив, що кошти із бюджетів поверталися, а за кошти громади поставили постамент, частина грошей досі залишилася на рахунках. За його словами, нині вже виготовляють гіпсовий пам’ятник у повний ріст. Він закликав виділити кошти, щоб таки завершити проект, який вже тягнеться роками.

Олександр Кравченко відзначив, що він не проти встановлення пам’ятника, проте варто визнати помилку із встановленням його перед РАЦСом. Він пропонує встановити пам’ятник напроти приміщення прокуратури і не робити його «схожим на пам’ятник Леніну».

Депутат Павло Данильчук пропонує доручити першому заступнику міського голови Тарасу Яковлеву зібрати всі зацікавлені сторони за круглий стіл, відкоригувати проект і збудувати пам’ятник у сквері біля прокуратури.

А депутат Микола Дендіберін стверджує, що читав мемуари Бандери і побачив там заклик не ставити йому пам’ятники. У підсумку більшість депутатів не підтримали виділення 350 тисяч на пам’ятник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай Данильчук побудує за свої гроші у себе дома і тішиться! А ті гроші віддайте сім"ям загиблих в АТО!!!!!
Відповісти
У міськраді засіли совки-україноненависники.
Відповісти
Пройдуть роки. І хто його знає. Підніме якийсь історик матеріали з приводу цього голосування, опрацює і опублікує. Хто з нащадків нардепів першого скликання чи самих нардепів, які ще не померли хочуть щоб опублікували імена тих, хто голосував проти Декларації про державний суверенітет, проти Акту про незалежність України. А може настав час ознайомити народ український з антигероями України!?!?
Відповісти
Закусувати треба! :)
Відповісти
Бандера-герой працює на шкоду Україні, на дестабілізацію ситуації в державі, на розбрат між громадянами. Особливо це стосується Волині, де ще живе багато нащадків безвинних жертв бандерівців. У нашій історії є справжні герої, які варті увіковічнення. Героїзація Бандери - це злочин проти України.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати не дали гроші на пам’ятник Бандері
12 січень, 2017, 12:50