У Гунчика сказали, як хочуть поділити госпітальні округи на Волині

У Гунчика сказали, як хочуть поділити госпітальні округи на Волині
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик закликає приймати рішення щодо розміщення госпітальних округів в області в рамках робочої групи, без «політичного піару» та «спекуляцій». Група, за його твердженням, вже напрацювала базові пропозиції щодо 3 округів: Луцького, Ковельського та Нововолинського.

Про це він заявив під час оперативної наради у понеділок, 16 січня.

За словами Гунчика, всі звернення, які депутати і громадськість направляють в МОЗ, повертаються в ОДА. Тому він закликав свого заступника Світлану Мишковець далі працювати в рамках робочої групи, залучати до цього процесу громадськість, але в першу чергу дослухатися до спеціалістів у цій галузі.

Володимир Гунчик навів приклад Іваничівської районної лікарні, яка добре обладнана, але там, мовляв, «немає кому працювати». За його словами, лікарню треба добудувати, адже там є оснащення і «прекрасні палати».

Голова ОДА вважає, що навколо цієї теми, як і навколо децентралізації та оптимізації шкіл «багато інсинуацій», а також є можливість «попіаритися» для політиків.

Як розповідає Світлана Мишковець, групу щодо округів створили у грудні 2016. Вона провела детальний аналіз всіх міських та районних лікарень щодо кількості людей, які обслуговуються, зокрема із інших районів та міста, кількості складних оперативних втручань та інших критеріїв.

У підсумку вирішили рекомендувати створити на Волині 3 госпітальні округи:

«Луцький» - 488 тисяч людей із центром в Луцьку, Горохівський, Луцький, Ківерцівський, Рожищенський райони. При цьому в районах залишаються багатопрофільні лікарні першого рівня.

«Ковельський» округ - майже 376 тисяч людей - Любешівський, Любомльський, Старовижівський , Ратнівський, Шацький, Маневицький, Ковельський, Камінь-Каширський, Турійський райони, Ковель.

При цьому в Любомлі, Ратному, Камені залишаються лікарні першого рівня, а в Любешові, Турійську і Шацьку будуть медзаклади планового лікування. За словами Світлани Мишковець, були дискусії щодо госпітального округу у Любомлі, проте вона не підтримує таке рішення. Мовляв, не може кожна лікарні, «де є євроремонт» претендувати на статус центру госпітального округу.

«Нововолинський» - Нововолинськ, Володимир, Володимир-Волинський районі, Іваничівський район, 187 тисяч людей. «Дехто із народних депутатів пропонував робити госпітальний округ в кожному з районних центрів, де він представляє свій округ. Я думаю, що це неправильна позиція. В нас 5 народних депутатів, і тому не може бути в кожному районі свій госпітальний округ», - прокоментував Гунчик. Він залишив дискусію щодо Нововолинська і Володимира відкритою та пропонує завершити її до кінця січня, щоб підготувати опрацьовані із усіма сторонами документи до подання в Кабмін.

Світлана Мишковець наголошує, що у районах залишаються лікарні першого рівні, де далі надаватимуть послуги людям, а госпітальні округи створюють, щоб мати можливість централізовано надавати спеціалізовані послуги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І які ж такі спеціалізовані послуги можуть надати у Нововолинську?Хотілось би почути від цих "рехворматорів",яким пора на смітник.
Відповісти
А ще б хотілося почути від пана Гунчика, коли затвердять обласний бюджет, адже людям не виплатять авансу по зарплаті без його затрерждення. А міський бюджет уже затвердили. А що ж пан Гунчик спить?
Відповісти
А ще б хотілося почути від пана Гунчика, коли затвердять обласний бюджет, адже людям не виплатять авансу по зарплаті без його затрерждення. А міський бюджет уже затвердили. А що ж пан Гунчик спить?
Відповісти
Згідний хоч в одному з Гунчиком, що в Іваничах нема лікарів - одні пенсіонери, а другі - пияки, треті - гуляки.Одні їдуть в Горохів, другі до Луцька і навіщо ту дікарню будували, як лікарів справжніх не дали
Відповісти
Останні новини
У Гунчика сказали, як хочуть поділити госпітальні округи на Волині
16 січень, 2017, 10:09