Від завтра у Луцьку – нові правила в отриманні віз

Від завтра у Луцьку – нові правила в отриманні віз
Із 20 січня 2017 року вступає в дію новий порядок отримання віз. Відтепер замість того, щоб особа, яка подає документи, сама телефонувала до кол-центру, їй протягом визначеного часу зателефонують працівники.

Про це повідомили 19 січня під час прес-конференції в Луцьку.

Розповіли, що систему впровадили у жовтні 2016 року у Київському консульському окрузі і вона швидко показала свою ефективність. Головна відмінність від старої системи полягає в тому, що працівники кол-центру самі телефонують до заявника, а не навпаки.

«Це дуже полегшує систему, бо раніше заявники хотіли о тій самій годині зателефонувати до кол-центру, а це було неможливо», – розповів начальник візового відділу Генерального консульства РП в Луцьку
Пьотр Матусяк.

Тож, Міністерство закордонних справ запроваджує її в інших консульствам. Із 20 січня вона діятиме у Луцькому, Одеському та Харківському. Згодом її запровадять у всіх консульствах. Стара система першим кроком передбачала передоплату у банку за послуги пункту прийму візових анкет. Особа залишала номер паспорта, особисті дані та номер телефону і отримувала квитанцію.

У новій системі після отримання квитанції в банку особа, яка має намір подати візові документи, очікуватиме на дзвінок від співробітника кол-центру. Тому дуже важливим є те, щоб особа подавала правильний номер телефону, аби згодом була можливість здійснення контакту та отримання терміну від працівника кол-ценру.

«Визначення терміну не залежить від оператора, а відбувається автоматично через комп’ютерну систему, – зазначив Матусик. Якщо термін підходитиме, то особа прийде і подасть документи у вказаний час. Якщо ж термін не підходитиме, є можливість встановлення іншого. Тому треба буде зачекати кілька днів, поки працівник кол-центру знову зателефонує та запропонує новий термін.

Якщо не підійде жоден із запропонованих термінів, тоді особі повернуть передоплату. Тож, можна буде здійснити оплату ще раз та очікувати на нові терміни. Повертають кошти через надання заяви у пункті прийому візових анкет, потім заяву передають до банку, який і поверне кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та хто ж той Матусик все таки.Де вас вчили і що ви вчили,грамотії.Стидоба,моя бабця з трьома класами була грамотніша.
Відповісти
Так не вірно. Людина в очікуванні! Чия правда??? Я сам повинен вибрати час!
Відповісти
Редактор, просто виправте:
Консул Пьотр Матусяк - начальник візового відділу Генерального консульства РП в Луцьку
Відповісти
Та ж Матусяк його прізвище, не Матусик. То ж і на Вашому фото це видно ))))
Відповісти