Луцькрада розгляне пропозицію про співпрацю з Підгайцями

Луцькрада розгляне пропозицію про співпрацю з Підгайцями
Луцькрада планує вивчити пропозицію Підгайцівської сільської ради щодо співпраці. Таку можливість розглянуть під час сесії міської ради.

Відповідну пропозицію підтримали 23 січня під час засідання постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Заступник міського голови Сергій Григоренко нагадав, що поки лише Підгайцівська сільська рада зголосилася до співпраці. «Вони виступили ініціаторами та запропонували обговорення», - зазначив він.

Згідно із Законом, коли ініціатором виступає не місто, то перше рішення, яке мають розглянути на сесії – це вивчення пропозиції. Тоді через місяць під час наступної сесії міська рада приймає рішення і ще через місяць створюють робочу групу, яка напрацює пропозиції співпраці.

«Поки йде мова про попереднє вивчення», - сказав Григоренко. Він вважає, що у майбутньому «потягнуться» й інші сільські ради. «На підході», за словам Григоренка, ще дві сільські ради.

Однак він нагадав, що варто доводити громадам, що є перспектива об’єднуватися з містом.

«Десь відкриємо ЦНАП, десь ФАП, десь пустимо маршрутку, і вони побачать наші справи», - каже Григоренко.

За його словами, на території Підгайцівської сільради знаходиться потужний платник податків «МодернЕкспо». Підприємство на рік сплачує близько 20 мільйонів ПДФО, які йду у районний бюджет. У підсумку громада отримала лише близько мільйона. Окрім того, село має декілька заправок.

Тож на комісії надали згоду на вивчення пропозиції, а наступним кроком має бути голосування на сесії міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.