У Луцьку дозволили будувати житло для військових на вулиці Глушець

У Луцьку дозволили будувати житло для військових на вулиці Глушець
Депутати Луцької міської ради скасували рішення виконкому, яке блокувало будівництво 9-поверхового будинку на вулиці Глушець. У ньому планують надати більше 1000 квадратних метрів житла поліцейським-учасникам АТО.

Таке рішення прийняли під час сесії у середу, 25 січня.

Як розповів ініціатор рішення, голова земельної комісії Євген Ткачук, йдеться про скасування рішення виконкому від 28 грудня 2016 року, в якому йдеться про скасування погодження проекту детального планування щодо району міста, до якого входить вулиця Глушець. Таке рішення мотивоване тим, що виконком заблокував спорудження будинку, у якому дадуть квартири бійцям АТО.

Також він відзначив позитивну репутацію забудовника «Луцьксантехмонтаж №536», який виконує зобов’язання перед містом і надав вже близько 700 квадратних метрів житла бійцям. За словами Ткачука, ПДП в районі вулиці Глушець скасували без вказування будь-якої мотивації, що суперечить регламенту.

Його підтримав і заступник командира головного управління Нацполіції та екс-командир першого батальйону територіальної оборони Сергій Козак. За словами Козака, він особисто на квартиру в тому будинку не претендує, проте там можуть отримати житло бійці волинської роти «Світязь» та поліцейські, які їхали на схід у складі зведених загонів та захищали Україну.

Депутат Павло Данильчук натомість поцікавився, скільки квартир забудовник «Луцьксантехмонтаж» отримають бійці та чи звернули увагу на документи щодо історичної спадщини на ділянці. Козак пояснив, що вони планують взяти якнайбільше однокімнатних квартир. Йдеться про 9% житла у запланованому будинку.

Гендиректор «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха розповів, що планують передати більше 1100 квадратних метрів житла бійцям. Землю цю їм передали в 2010 році. Також він уточнив, що раніше на цій ділянці планували будувати 4 поверхи, але забудовники пройшли відповідну процедуру, аби збільшити поверховість до 10.

Чорнуха переконує, що підприємство також виконає всі необхідні умови щодо дотримання історичної спадщини. Тому він просить дати можливість працювати.

Депутат Павло Данильчук натомість вважає, що в цій справі намагаються «спекулювати темою учасників АТО». Він визнав, що «Луцьксатенхмонтаж №536» дає найбільше житла учасникам АТО на іншим категоріям в Луцьку, проте закликав не порушувати норми законодавства під час будівництва.

Також проект рішення підтримали депутати Богдан Вавринюк та Ігор Поліщук. Мовляв, наразі будувати низькі будинки для Луцька не варто, адже це «розтягує комунікації».

Вавринюк закликав «не ставити палки в колеса» забудовнику. А Поліщук зауважив, що «Луцьксантехмонтаж» є сумлінним платником податків та роботодавцем для більше, ніж 700 лучан. Депутат додає, що навіть в інших містах немає забудовників, які дають такий великий відсоток квартир бійцям.

За пропозицією депутата Сергія Були 100 квадратних метрів житла також включили у загальну чергу для бійців, аби його могли отримати бійці, які отримали інвалідність на війні.

Пропозицію Павла Данильчука щодо зобов’язання проведення будь-які роботи за присутності археолога депутати не підтримали. За словами депутата, коли він там був археолога не було. А міський голова Микола Романюк вважає, що це «втручання в роботу інших органів». Натомість знайшла підтримку пропозиція Данильчука щодо надання квартир в першу чергу учасникам АТО, а не «звичайним» поліцейським.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як планують забезпечувати житловою площею військовослужбовців-учасників АТО Національної гвардії України у місті Луцьку?
Відповісти
А що ще не всі дерева в Луцьку вирубали???На Глушець вдосталь є дерев ще! Ви порядок наведіть в місті,а не відкати маєте і лише цими відкатами і живете вдень та вночі!
Відповісти
І як планують забезпечувати житлом військовослужбовців-пенсіонерів з більше, ніж 20 роками стажу?
Відповісти
Яке будівництво може бути на березі Стиру? Схаменіться....скільки він простоїть!?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку дозволили будувати житло для військових на вулиці Глушець
25 січень, 2017, 11:40