Воїни та янголи: волинський айдарівець презентував виставку картин

Воїни та янголи: волинський айдарівець презентував виставку картин
У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва боєць «Айдару» Руслан Кашаюк презентував виставку власних картин. В експозиції представлені портрети побратимів та міні-колекція картин «Ангелочки для Марійки», кошти від продажу яких спрямують на лікування хворої дівчинки.

Відкриття виставки відбулося 26 січня.

Автор картин почав творити вже після того, як повернувся з війни. Кашаюк під час реабілітації у рамках проекту «Зігрій душу солдата» захопився малюванням та під керівництвом Тетяни Мялковської продовжив творити.

Тепер боєць проводить майстер-класи для побратимів. Саме їх або рідних найчастіше автор зображує на своїх творіннях. Малює із фотографій, аби передати якнайбільшу кількість деталей та через складність малювання на склі. До слова, художник зображує не лише тих, кого знає особисто, бо хоче охопити велику кількість бійців.

Те, що розпочав малювати, Кашаюк вважає своєю долею. Свої неповторні картини він створює на склі, часто любить малювати уночі. Першою роботою була ікона, далі були серії «Айдар» та «Волонтери».

Останню автор роздарував людям, які підтримували бійців у найважчі часи. На сьогоднішній виставці представлена й серія робіт з янголами, яких Кашаюк намалював під час Різдвяних свят

Поряд із роботами представили і багато фотографій айдарівців у час служби на Сході України.

На виставку завітало чимало школярів, студентів та побратимів бійця. Діти презентували свої виступи та із захопленням слухали розповіді бійця.

Сестра загиблого айдарівця Сергія Климчука Тетяна розповіла, що знає автора виставки як теплу, світлу людину, яка має принципові погляди та готова завжди підставити дружнє плече. Кашаюк намалював портрет її брата та подарував родині, яка дуже дорожить цією картиною.

«Я дуже рада за Руслана, бо він сам себе підтримав та фактично сам себе витягнув», - розповіла Климчук. Сьогодні Кашаюк продовжує підтримувати побратимів, які знаходяться у складному стані, зокрема організовував продаж картин заради побратима Олега Твердохліба, який теж завітав на виставку.

















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Воїни та янголи: волинський айдарівець презентував виставку картин
26 січень, 2017, 14:23