Як у «Цуманській пущі» рахували зубрів

Як у «Цуманській пущі» рахували зубрів
Майже 100 людей взяли участь в підрахунку зубрів у Ківерцівському Національному природному парку «Цуманська пуща».

Захід відбувся 28 січня.

Його влаштували працівники парку, залучивши волонтерів з Волині та Києва. Зокрема, вагомий внесок внесли волонтери WWF в Україні - WorldWideFundforNature (Всесвітній фонд природи), групою із 21 особи, які відгукнулися на запрошення національного парку.

Загалом на обліку було понад 50 учасників. Методом прогону зубрів (фронтом до 3 км) на номери спостереження в районі урочища ЮганівЗвірівського лісництва (лісові квартали 23,24,25; 12,13,14) було обліковано стадо в кількості 9 особин, серед яких однорічне теля. Вдалося здійснити відео та фотофіксацію стада зубрів з різних місць спостереження, що дає підстави вважати їх здоровими та здатними до самовідновлення.

Згодом вся група обліковців здійснила піший перехід в урочище Німці Муравищенського лісництва (лісові квартали 36, 37; 23, 24, 25). В процесі переходу було виявлено сліди і місця ночівлі на снігу другого стада зубрів, яке тривалий час вважалось втраченим. Врешті-решт, знову використавши метод прогону зубрів в лісовому кварталі 36, було виявлено 7 особин зубра з телям віком до 4-ох років і здійснено відеофіксацію стада. Також в цьому ж кварталі по свіжих слідах було виявлено двох самців-одинаків, яких фіксували в акті обліку і в минулому році.

Таким чином, в результаті проведеного обліку в ДП «МГ «Звірівське» було зафіксовано 9 особин зубра, а в ТзОВ «Майдан мисливський» - 11 (з яких 2 перебувають постійно у вольєрі площею 208 га).

На жаль, є небезпека, що вищезгадані мисливські користувачі вчергове сфальсифікують державну статистичну звітність, а саме форму 2ТП-мисливство. Непідписання актів обліку червонокнижного зубра дає підставу Управлінню екології та природних ресурсів Волинської ОДА реально вплинути на погодження лімітів відстрілу мисливських тварин в даному природоохоронному регіоні.













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кльові фотки. А при чому тут зубри....
Відповісти
ІХ БУЛО БІЛЬШЕ 200 А ТЕПЕР ЗАЛИШИЛОСЬ 7 ХТО ВІДПОВІСТЬ ЗА ЦЕ
Відповісти
А чому пости видаляють ?

Відповісти
Останні новини
Як у «Цуманській пущі» рахували зубрів
29 січень, 2017, 21:19