Волинський заказник перетворили на приватне мисливське угіддя, – волонтер

Волинський заказник перетворили на приватне мисливське угіддя, – волонтер
У заказнику «Зубр», який знаходиться біля національного парку «Цуманська пуща», мисливці влаштовують облави на кабанів, оленів та навіть зубрів, – стверджує координатор волонтерів фонду WWF в Україні Андрій Плига.

Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

«Ківерцівський нацпарк «Цуманська Пуща» мав бути створений для охорони зубрів, але за «неймовірним збігом» (жарт) заказник «Зубр», на території якого власне зубри і мешкають, в нацпарк не увійшов – кажуть, зміна була пролобійована місцевим мисливцем-олігархом Колісником.

Тобто зубр то є символом нацпарку, але самі зубри тримаються за його межами – на території заказника, який по факту є мисливськими володіннями вищезгаданого Колісника. Більш того, мисливці не визнають навіть розширені межі заказника, і проводять облавні полювання в зубрових лісах», – йдеться в дописі.

«Так криваво виглядають декілька квартальних просік, де на днях проходило облавне полювання на кабанів чи то оленів. Сьогодні ми там зустріли стадо зубрів. Полювання на зубрів звісно заборонено, але їх чисельність тут зменшилась з понад 200от на початку 90х до близько 16ти зараз. І національний парк не має можливості контролювати цю територію, поки цей ліс не входить в його межі і продовжує бути елітним мисливським господарством», – підсумовує волонтер.

«І про вовків. Вчора тут завалили вовка і спалили його – на фото догораючі рештки вовка в багатті. З понеділка по середу обіцяють завалити ще 3х вовків. Просто згадуйте ці криваві плями на снігу і багаття, коли будете чути як мисливці люблять природу», – коментує Плига опубліковані фото.

Увага! Фото містять елементи жорстокості, насилля!



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає там 19 зубрів. Є 6-7 голів і ті вже на ладан дихають. Сьогодні на Вролині стоїть проблема не зубрів, а лісу. При нинішньому керівництва його теж не стане, як і зубрів.
Відповісти
Маячня.
Відповісти
Бодьо полюбляє м'ясця похавати)))
Відповісти
Всім бажаючим описувати та обліковувати зубрів лежачи на диванах та постячи у ЗМІ про те які всі погані а вони такі свідомі - запрошуємо прийняти участь у обліках. І нам буде легше на ноги і Ви будите переконані в чисельності :)
Відповісти
Останні новини
Волинський заказник перетворили на приватне мисливське угіддя, – волонтер
30 січень, 2017, 08:45