Депутати розбушувались: після Василенка вимагають звільнити ще й Кватирка

Депутати розбушувались: після Василенка вимагають звільнити ще й Кватирка
Волинська облрада підтримала звернення до міністра агрополітики Тараса Кутового із рекомендацією звільнити очільника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

Про це йшлося під час сесії облради у четвер, 2 лютого.

Депутат облради Анатолій Вітів відзначив, що статистика у звіті Кватирка про роботу за рік ідеальна, проте за нею нібито стоїть прихована корупція. Також він дорікнув Кватирку, що не прийшов для доповіді на їх депутатську комісію.

А депутат Петро Савчук заявив, що Олександр Кватирко не хоче з ним зустрічатися, зокрема для допомоги відкриття кафедри лісового господарства у Луцькому національному технічному університеті та розвитку санаторію «Журавка».

Натомість Кватирко відзначає, що санаторій планують розвивати у дві черги за кошти від господарської діяльності лісгоспів.

Також звучали претензії до Кватирка щодо «затягування» із виділенням дров батьку Героя Небесної Сотні Василя Мойсея, переслідування директора Маневицького лісгоспу Володимира Родіона, заборгованості, лісових пожеж, санітарних рубок лісу тощо.

Зокрема Олександр Кватирко назвав замовним кримінальне провадження проти Родіона та підтримав його роботу на посаді. Також він запросив депутатів «поїхати разом подивитися, що робиться в лісі». Зокрема на те, як всихають ділянки лісу, які доводиться зрізати.

Натомість перший заступник голови облради Олександр Пирожик відзначає, що управління лісового та мисливського господарства нібито боргує 122 мільйони гривень за різними статтями. Тому він вважає, що під таким керівництвом управління не може далі працювати.

А голова ОДА Володимир Гунчик відзначив, що за останні 2 роки різко зменшилась кількість фірм, які працювали на підряді в лісгоспах. Також звільнили 4 керівників лісгоспів, які так і не поновилися. Тому він запропонував залишити Кватирка на посаді та через півроку знову заслухати Кватирка.

Перший заступник голови Агенції лісового господарства і депутат облради Володимир Бондар вважає, що звинувачення проти Кватирка не мають реальних підстав і здебільшого є надуманими. Проте він пообіцяв перевірити всі закиди щодо його роботи і надати відповідні висновки. Бондар закликав розглядати питання роботи очільника волинського управління «без політики».

Проте у підсумку більшість депутатів підтримали рекомендацію щодо звільнення Кватирка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Новохатського!!!Новохатського наступного, невже я даремно бігала цілий рік по всій ода і розказувала який він херовий, я навіть з друзями своїми пере....лась із-за нього, в мене ще не було керівника якога я довше ніж за рік не могла звільнити .в чем дело????
Відповісти
Витіви барнами були є і будуть. Це родовите.
Відповісти
Та скільки балакають гнати Кватирка і замів розвили корупцію і срам вимагають в же в кабінеті щоб їм приносили відкати щото за непотріб
Відповісти
Останні новини
Депутати розбушувались: після Василенка вимагають звільнити ще й Кватирка
02 лютий, 2017, 19:16