«Він з дитинства любив небо», - волонтер про Героя з Волині

«Він з дитинства любив небо», - волонтер про Героя з Волині
Волонтер Ян Осока поділився спогадами про волинянина Маріса Камінського (на фото), який загинув на Сході.

Про це він написав у Facebook.

Публікуємо допис Яна Осоки в повному обсязі:


Його ім’я означає "море", але він з дитинства любив небо. Тому йшов до своєї мети, навіть не зважаючи на те, що професія військового у часи його юності вважалася непопулярною та безперспективною. Він приклав купу зусиль, підкріплених шаленим бажанням, і став до лав тих, хто з честю доводить своєю службою девіз "Ніхто крім нас".
80-та бригада, Герою твоєму шана.

Маріс Айдинович Камінський народився 9 квітня 1990 року у місті Ківерці Волинської області.

У період з 2005 по 2008 роки навчався у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут. Там отримав своє перше звання "віце-сержант", а згодом став старшим віце-сержантом.

Людина спокійна, виважена, зі стійким характером, користувався великим авторитетом серед курсантів, Маріс Айдинович був завжди підтягнутим, веселим, ніколи не займався підлабузництвом, був інструктором у молодших курсів.

2012 року хлопець закінчив аеромобільний факультет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Проходив службу у Львові в роті десантного забезпечення. З 2013 року – у військовій частині Чернівців, де займав посаду начальника продовольчої служби тилу.

У 2012 - 2013 роках був командиром взводу, з 2013 по 2016 роки - командир роти 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. З кінця 2016 року – начальник продовольчої служби.

На війні з перших її днів, учасник оборони Луганського аеропорта.

Під час служби Маріс Айдинович вирізнявся серед інших офіцерів високими професійними навичками, показував найкращі результаті з вогневої підготовки. Він був уособленням справжнього офіцера, дуже відповідальним, наполегливим та відданим своїй професії.
Захоплювався спортом, особливо любив карате. З ним було цікаво спілкуватися, у компанії він знав, як розвеселити, був також і чудовим співрозмовником. Вмів Маріс бути й хорошим вірним другом – він ніколи не виказував байдужість і завжди намагався усім допомогти: кому ділом, а кому словом.

Капітан, начальник продовольчої служби 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Загинув вночі 3 лютого в районі міста Авдіївка Донецької області під час обстрілу наших позицій з реактивних установок БМ-21 "Град".

Поховання Героя відбудеться у Ківерцях, точна дата поки невідома, адже тільки сьогодні увечері тіло капітана планують доставити додому. У нього залишилась мати, брат та вагітна дружина. (Тіло доставлять 6 лютого зранку, - ред.)

Підіть, поцілуйте коханих. Підіть, обійміть мати. Підіть, подивіться на небо. Синє воно? Затягнуте хмарами? Сиплеться з нього вода? Це неважливо. Головне, що воно спокійне. Завдяки цьому чоловіку, який теж любив небо, а воно вогнем впало на нього, розбризкуючи металеві краплі дощу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вічна слава Героям!Дай Господи сили матері і родині пережити таке страшне горе!
Відповісти