Рада провалила закон про бурштин: як голосували волинські нардепи

Рада провалила закон про бурштин: як голосували волинські нардепи
Верховна Рада не змогла ухвалити закон про видобування та реалізацію бурштину. Думки волинських нардепів з цього питання розділилися.

Голосування відбулося сьогодні, 7 лютого.

Із першої спроби ухвалити закон за основу і в цілому не вдалося – «за» висловилися тільки 158 депутатів при мінімально потрібній кількості 226. Фінальне поіменне голосування про повернення до розгляду проекту закону про видобування та реалізацію бурштину (№ 1351-1) засвідчило, що документ однаково не має підтримки в сесійній залі. Цього разу забракло 6 голосів.

Цей законопроект в обох випадках підтримали Дмитро Лубінець (БПП «Солідарність»), Ігор Гузь («Народний фронт») та Ігор Лапін («Народний фронт»). Ще один «фронтовик» Юрій Савчук був відсутній в сесійній залі.

Депутати із групи «Воля народу» Степан Івахів і Сергій Мартиняк не брали участі у голосуванні. Змінювала свою позицію тільки нардеп від «Укропу» Ірина Констанкевич. Якщо у голосуванні за взяття за основу та в цілому за цей законопроект вона не брала участі, то у фінальному голосуванні натиснула кнопку «за».

Цей закон покликаний запровадити прозорі правила видобутку та реалізації бурштину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кому вигідний бардак з бурштином ?Там пасется вся злодійська братія ,як з місцевих ,так і з центральних органів влади і ім бійдуже ,що іде війна ,що гинуть нащі хлопці ,гроші затьмили все ,і не думають ці дебіли ,що ім це з рук може не зійти,що повернуться воіни і спитають з цих злодіів ,а цей час не за горами .
Відповісти
Останні новини
Рада провалила закон про бурштин: як голосували волинські нардепи
07 лютий, 2017, 14:56