На Волині хочуть переконати уряд дозволити сільрадам об’єднатися

На Волині хочуть переконати уряд дозволити сільрадам об’єднатися
У Володимир-Волинському районі дві сільради хочуть об’єднатися в Зарічанську громаду, однак уряд наразі не дає їм «зелене світло».

Про це у Facebook написав заступник голови ОДА Сергій Кошарук.

«Ми почали розглядати інші можливі варіанти, аби допомогти Зарічанській та Ласківській сільським радам. Зокрема вони могли б об’єднатися з Зимнівською чи Устилузькою громадами. Однак вважаю, що можна було б спробувати створити Зарічанську об’єднану громаду, адже таке утворення є економічно вигідним та фінансово спроможним», - каже Кошарук.

За його словами, Волинська ОДА все ж сприятиме утворенню Зарічанської об’єднаної громади. Уже подано в Міністерство регіонального розвитку оновлений перспективний план з включеною Зарічанською об’єднаною громадою.

«Матимемо надію, що уряд затвердить таку ініціативу. Пообіцяли в цьому посприяти й народні депутати, зокрема Ігор Гузь. Важливо лише те, щоб утворювалися «корисні» громади, аби мали можливості розвиватися і навіть могли з дотаційних перейти в громади, які мають профіцит бюджету», - йдеться в дописі віце-губернатора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині хочуть переконати уряд дозволити сільрадам об’єднатися
08 лютий, 2017, 15:55