Новинки благоустрою по-луцьки: штрафи і порядок у рекламі

Новинки благоустрою по-луцьки: штрафи і порядок у рекламі
Луцька міська рада разом із громадою міста розпочинає роботу із вдосконалення Правил благоустрою міста.

Про це йшлося на круглому столі у понеділок, 13 лютого.

Як розповіла начальник департаменту муніципальної поліції Луцької міськради Юлія Сиротинська, у Правилах благоустрою треба чіткіше прописати вимоги до зовнішньої реклами, прибирання території, боротьби з курінням. Вона закликає брати приклад на Львів, Одесу, Дніпро, Київ, де різні аспекти краще «виписані», ніж в Луцьку.

Зокрема, за її словами, представники двох луцьких ОСББ кронували дерева, але гілляки залишили на дитячому майданчику. А вимогу прибрати за собою в ОСББ не виконують. Мовляв, приватна власність.

Також влада планує вдосконалити правила вигулу і утримання домашніх тварин. Зокрема у міськраді хочуть передбачити чималі штрафи за вигул псів на дитячих майданчиках чи за вигул без намордника.

За словами першого заступника міського голови Тараса Яковлева, варто доручити кожному із профільних підрозділів міськради розробити вдосконалення до Правил. В результаті сформують основу, до якої зможуть вносити пропозиції городяни.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це правильно, раз люди самі як свинюки,то треба перевиховувати їх через штрафи, так усі цивілізовані країни досягли ЦІВІЛІЗОВАНОСТІ. Доречі, в нас на Балці на шкільних майданчиках 17 і 23 школи постійно гуляють з собаками без повідків і намордників. 2 дні тому вигулювали пітбультер'єра на шкільному стадіоні 17 школи ,він без ніяких стримуючих засобів ганяв, я якраз сина з садочка вела, молилася,щоби не вчепився зубами в людей. Неодноразово робила зауваження власникам бійцівських порід собак без повідків,що викличу поліцію. Треба щось з цим робити,надіюсь, муніципали допоможуть навести порядок. Люди почнуть боятися великих штрафів і це їх буде мотивувати вдягати повідок і намордникі і брати з собою пакет для прибирання фекалій після своїх тварин.
Відповісти