Генпрокуратура вилучила «бурштинові» рішення Волиньради

Генпрокуратура вилучила «бурштинові» рішення Волиньради
Працівники Генеральної прокуратури вилучили два рішення Волинської облради та протоколи засідання постійних комісій.

Про це розповів керуючий справами облради Дмитро Дубняк.

Слідчі дії в облраді завершилися. За словами Дубняка, вони відбувалися на підставі ухвали Печерського райсуду Києва від 10 лютого. Працівники ГПУ вилучили документи: два рішення ради і протоколи комісій, які стосуються діяльності КП «Волиньприродресурс».

«Скарг щодо дяльності Волинської облради або щодо того, що неправильно були прийняті рішення, не було», - заявив Дубняк.

З його слів, правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактами зловживань представників Держгеонадр, які незаконно видали спецдозволи на користування надрами на видобуток бурштину на території Волині, чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам. Справу порушили за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України.

Представники ГПУ вилучили оригінали двох рішень облради та протоколи засідань комісії.

Дубняк зауважив, що працівників апарату ради не допитували, і висловив сподівання, що ситуація не вплине на роботу КП.

Водночас Дубняк не підтвердив і не спростував інформації щодо допиту заступника КП «Волиньприродресурс» Веніаміна Туза.

«Все пройшло мирно, нам нема чого приховувати, облрада працює прозоро. Ми ставили питання – для чого ці документи, якщо всі вони є у вільному доступі», сказав Дубняк.

Він зауважив, що документи віддали добровільно.

Депутат Волиньради Вячеслав Рубльов зауважив, що саме він зустрів працівників ГПУ, КОРДу в приміщенні облради. Постанову хотіли вручити заступнику голови облради. Проте, оскільки той на заходах, з ними спілкувався керуючий справами.

«Ми запитували, чому вас не цікавлять ліцензії по торфу, по міді, це ж такі самі ліцензії. Але їх тільки цікавили бурштинові питання», - каже Рубльов.

Волинська область - єдина в Україні, яка створила комунальне підприємство для видобутку зокрема бурштину. Проте в Рівненській чи Житомирській областях не проводять подібних розслідувань, хоч там дозволи у приватних руках, чи нелегальні видобутки великих масштабів.

«Ми пов’язуємо з тим, що коли почалися децентралізаційні процеси в Україні, ми пілотна область, яка наводить лад у цій галузі. Я не розумію, які можуть бути завдані збитки, якщо є якраз комунальне підприємство, яке захищає інтереси громади Волинської області та держави», - додав депутат.

За його словами, на видобуток корисних копалин підприємством сподівалися вже через два місця. Проте у зв’язку і з нинішньою ситуацією, це може змінитися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...видали спецдозволи на користування надрами на видобуток бурштину на території Волині, чим спричинили тяжкі наслідки державним інтересам"? Чиїм, чиїм інтересам? Дкржава щось із того мала, крім криміногенної ситуації в місцях видобутку?
Відповісти
Хто казав,що Палиця взуває Гунчика..!!??Сміється той, хто сміється останній.....ЯК Гунчик красиво палицю взув)))))про який лад в бурштині ви говорите якщо підприємство очолює Столяр-найбільший хапуга і міліонер який збирається "чесно" працювати за 5 тис. грн.!!!???)))Нікого не смішіть!!????Окрім цього який лад навели ви поїдьте в ті райони де копали бурштин і серед ночі послухайте "шум лісу"та таке враження що там танкові гарнізони кружляють і не помпами працюють)))))))))))
Відповісти