Це ж не «Плейбой», - луцьку газету пропонують передплачувати у школах

Це ж не «Плейбой», - луцьку газету пропонують передплачувати у школах
Газету «Луцький замок» пропонують передплатити школам та бюджетним установам, аби вони були в курсі міських подій і роботи міськради.

Про це заявив головний редактор газети «Луцький замок» Віктор Трофимчук під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 15 лютого, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Депутатів, зокрема, цікавив процес роздержавлення комунальної газети. Зі слів головного редактора, газета поки не поспішає роздержавлюватися, мовляв, подивляться, як це вийде у «Волині-нової» та «Волинської газети». Щоправда, документи вже в Києві, а сам процес довготривалий.

45% надходжень газети – це кошти з бюджету міської ради. Причому, каже Віктор Трофимчук, їм вигідно працювати через бюджет, отримуючи гроші як на підтримку діяльності, аніж працювати по замовленню. Інакше доведеться ще сплачувати ПДВ. З 2010 року газеті міський бюджет виділяв по 390 тисяч гривень на рік. Тож, головний редактор вважає, що суму варто було б збільшити, хоча б на 100 тисяч гривень. Адже в газеті публікуються регуляторні акти, важливі рішення міськради, інформація від депутатів.

Тираж газети – 3 тисячі примірників. Коментуючи те, що газету виписують чимало бюджетних закладів, головний редактор каже, що це пропонують робити для того, аби працівники цих установ розуміли, що відбувається в місті.

«При всій моїй повазі, не кожен нинішній вчитель знає, хто саме міський голова. А так глянув, і знає, що в місті робиться. Ми не пропонуємо людям «Плейбой» передплатити, а газету про діяльність міськради», - пояснює він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у всіх державних організаціях працівників заставляють виписувати цю газету.
Відповісти
я новини і в інтернеті прочитаю... а 390 тис. грн. - можна витратити на більш корисні справи.
Відповісти
Створіть сайт і подавайте тут саму інформацію. Кому треба, той знайде і прочитає... І скільки грошей збережеться, паперу і тд. І не варто примушувати виписувати...
Відповісти
Останні новини
Це ж не «Плейбой», - луцьку газету пропонують передплачувати у школах
15 лютий, 2017, 15:10