Лапін пропонує законодавчо врегулювати блокаду окупованих територій

Лапін пропонує законодавчо врегулювати блокаду окупованих територій
Народний депутат Ігор Лапін вважає, що блокада окупованих територій Донбасу повинна бути врегульована законодавчо.

Про це йдеться у його блозі на сайті «Цензор.нет».

«Будь-яке блокування - це право сили, а якщо блокування здійснюється в рамках закону - це сила права. Усі, хто підтримує блокаду Донбасу, і не підтримує законодавчий спосіб вирішення проблеми, по-суті вчиняють злочин. Наприклад, є законопроект 2004а. Може бути інший - питання не в тому, хто автор. Питання в потребі законодавчого механізму для вирішення проблеми», - пише Лапін.

За його словами, законопроект врегульовує поняття про межі окупованих територій Донецької та Луганської областей, порядок в'їзду та виїзду з окупованих територій для громадян України, який встановлюється Кабміном, і при цьому не допускається в'їзд на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї іноземців та осіб без громадянства.

Також ідеться про заборону переміщення товарів, а «фактично усі маніпуляції щодо виборів на тимчасово непідконтрольній території України припиняться (згідно проекту - у разі дострокового припинення повноважень народного депутата України, обраного в одномандатному виборчому окрузі, утвореному в межах тимчасово окупованої території, проміжні вибори народного депутата України в цьому окрузі не проводяться)».

Нардеп вважає, що цей законопроект дає можливість визнати факт окупації цих територій і змусити виробити механізми для повернення цих територій під контроль України. На його думку, «важливі для країні питання не можна вирішити на вулиці методом махновщини і заробити на цьому політичний рейтинг».

«Фізична блокада, яка триває вже кілька тижнів означає, що або хтось на власний розсуд вирішує, які товари пропускати, а які ні, або просто тимчасово блокує будь-які товари. Таке блокування ми вже проходили з Кримом. Результат усім відомий - Крим анексований, блокувальники стали "рішальщиками", зібрали вершки на ТВ і жодного кроку в законотворчості не зробили. Все просто. Приїхав. Зробив селфі. Поїхав. Далі півтора року ці блокувальники в парламенті мовчали з цього приводу, а зараз слушна нагода в черговий раз покричати на камери про визволення полоненних. До речі, скількох визволили і які кроки для цього зробили. Поюзали тему на крові і на полоненних!!!», - вважає Ігор Лапін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Недавно він заявляв, що блокувальники піаряться замість того, щоб прийняти закон про утилізацію сміття. Тепер вирішив попіаритися сам. Пиши закон про сміття.
Відповісти
Останні новини
Лапін пропонує законодавчо врегулювати блокаду окупованих територій
17 лютий, 2017, 01:13