Луцькі депутати проситимуть уряд зменшити тиск на малий бізнес

Луцькі депутати проситимуть уряд зменшити тиск на малий бізнес
Депутати Луцької міської ради мають намір звернутися до Верховної Ради України та міських рад обласного значення щодо зупинення знищення малого та середнього бізнесу в Україні.

Про це стало відомо під час засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва 16 лютого, - пише ВІП.

Ініціатор звернення, депутат Луцькради Андрій Козюра розповів, що підставою такого звернення стали нововведення, які встановлюють високі штрафи для підприємництва за порушення трудового законодавства, а також наміри уряду прийняти постанову «Деякі питання реалізації статті 239 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Таким чином Кабмін має намір нібито затвердити порядок здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

На переконання депутатів, така постанова фактично перетворює Державну службу України з питань праці у каральний орган державної виконавчої влади, який буде наділений необмеженими правами та направлений на тотальне знищення малого та середнього бізнесу.

Йдеться, зокрема, про запровадження інституту так званих «інспекторів праці». За словами Козюри, вони матимуть повноваження, більші, ніж у слідчих органів.

Для прикладу він навів те, що підприємець буде зобов’язаний надати окреме приміщення, де можна забезпечити конфіденційне спілкування інспектора з працівниками, а у деяких підприємців усього одне приміщення.

«На моє переконання, як юриста, це зловживання. Більше того, наділення таким комплексом повноважень є свідченням того, що уряд намагається створити окрему службу, яка буде виконувати брудні замовлення. З неугодними підприємцями просто будуть розправлятися. Ми не маємо права просто сидіти, набравши в рот повітря. Якщо треба, то навіть через громадські мітинги, демонстрації висловлювати свою позицію», – сказав Козюра і запросив усіх підприємців на найближче пленарне засідання сесії міськради, де обговорюватимуть звернення, яке мають намір надіслати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гандрон боїться що заберуть Буратіно.
Відповісти
А працювати за законом не пробував?
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати проситимуть уряд зменшити тиск на малий бізнес
16 лютий, 2017, 19:27