Від «Варти порядку» чекають відповіді, звідки у неї гроші

Від «Варти порядку» чекають відповіді, звідки у неї гроші
Журналістка Ірина Мусій (Аріна Крапка) просить громадське формування з охорони громадського порядку «Варта порядку», яке пов’язують з головою Волиньради Ігорем Палицею, надати фінансову звітність.

Своєю чергою, у «Варті порядку» закликали журналістів не витрачати дорогоцінний час і не шукати сенсацій, адже інформація знаходиться у вільному доступі, - повідомляє ІМІ.

Ірина Мусій у запиті просила надати фінансову звітність організації за попередні роки. За її словами, ця інформація вкрай важлива, оскільки «Варта порядку» часто перешкоджає журналістам у доступі на сесійні засідання та в приміщення облради, а також окремі представники громадського формування брали участь у побитті активістів у Луцьку.

Як повідомила Ірина Мусій представниці ІМІ у Волинській області, відповідь на запит дозволить дізнатися про всі джерела надходжень коштів до «Варти порядку». «Важливо довести зв’язок «Варти порядку» з фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» та його впливом як голови облради чи його «свити» на діяльність громадського формування», - розповіла журналістка.

На цей час Мусій чекає офіційної відповіді на свій запит.

У свою чергу, організація на офіційному сайті зазначила, що її фінансова політика є доволі прозорою.

«Наше формування налічує більше тисячі членів, які сплачують членські внески (сума яких визначена протоколом засідання формування), які витрачаються на оплату комунальних послуг орендованого приміщення (офісу), оренди автомобілів, придбання пального для виїздів, канцелярії, придбання форменного одягу. Дана інформація також знаходиться у вільному доступі на сайті громадського формування «Варта порядку», - йдеться у відповіді.

У громадському формуванні звернулися до журналістів, які провадять з цього приводу «журналістські розслідування» та живуть з новин, які «погано пахнуть, що не варто шукати «сенсацію» там, де її немає, витрачаючи дорогоцінний журналістський час, на різного роду запити, якщо інформація знаходиться у вільному доступі».

Нагадаємо, 14 липня 2016 року у Луцьку журналістку інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань» Василину Боруцьку та головного редактора видання «Відомості.UA» Галину Федоренко люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради.

Журналісти визначили, що кремезні молодики є представниками громадського формування «Варта порядку», яке пов’язують з головою Волинської облради Ігорем Палицею.

А 19 вересня 2016 року у Луцьку представники громадського формування «Варта порядку» знову перешкоджали журналістам, коли ті хотіли потрапити до голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Палиця 7 жовтня 2016 року пояснив, що спроба налагодити пропускну систему до приміщення облради на сесійні засідання зумовлена бажанням створити безпечні умови для депутатів і журналістів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПАЛКИНИ БАБКИ
Відповісти
З найомий працює в Варті Порядку. Членсків внесків не сплачує, але отримує зарплату 7 тисяч
Відповісти
Ви вимагаєте від організацій фінансову звітність?? То Ви журналіст чи працівник контролюючого органу?? Якщо погано орієнтуєтесь у законодавстві - безкоштовна порада: усі організації, не залежно від форми гостподарювання звітуються до контролюючих органів! Тому, усю "конче" необхідну інформіцію можна отримати там, якщо Ваші "запити" є законні)))))))
Відповісти
ЗП 7000? а куди записуватись?
Відповісти
Останні новини
Від «Варти порядку» чекають відповіді, звідки у неї гроші
02 березень, 2017, 13:58