Журналісти озвучать і передадуть бібліотекам книги для незрячих

Журналісти озвучать і передадуть бібліотекам книги для незрячих
Журналісти телерадіокомпаній України озвучать понад 20 творів сучасних українських та зарубіжних авторів та передадуть їх до спеціалізованих бібліотек для сліпих під час Всеукраїнської акції «Озвучимо книги для незрячих».

Серед авторів, готових «зазвучати», – українці Любко Дереш, Євгенія Кононенко, Остап Дроздов, чилійська письменниця Ісабель Альєнде і фрацуз Дідьє ван Ковеларт, – повідомляє ТСН.

Ідея проекту виникла після передачі декількох видань до Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім. Миколи Островського.

«Через відсутність фінансування бібліотечний фонд практично не поповнюється. Особливо складно з аудіокнигами або друкованими шрифтом Брайля. Самі ми не працюємо з такими книгами, тому попросили відгукнутися журналістів і керівників телерадіокомпаній допомогти з озвученням. Зі свого боку ми готові безкоштовно надати права на озвучування більшості наших видань для використання в бібліотеках для сліпих», – прокоментувала видавець Анетта Антоненко.

«Українське радіо» підтримало ідею поповнити бібліотечний фонд і надасть книги Любка Дереша та Євгенії Кононенко, озвучені авторами. До журналістів також приєдналися працівники Вінницької міськради, які запропонували використати можливості місцевих творчих колективів для створення аудіокниг.

Усю озвучену літературу передадуть у 64 спеціалізовані бібліотеки для сліпих по всій території України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Журналісти озвучать і передадуть бібліотекам книги для незрячих
07 березень, 2017, 14:24